Ha a munkahelyemen bejelentettek, akkor jogosulttá váltam állami egészségügyi ellátásra?
Figyelt kérdés
4 órás részmunkaidőre vagyok bejelentve. Eddig 5 hónapig nem dolgoztam sehol és nem fizettem TB-t. Így a munkáltató fizeti helyettem és elvileg érvényes a TAJ kártyám, ugye?2020. aug. 6. 09:23
2/5 anonim válasza:
Juliustol uj rebdszer van, amiben nen szamit bele a regi adonem tartozása. Nem szunik meg, de tb ellatashoz nem ugy. Fel evnek kell elmaradnia hozza, higy ne, annyi forintnak, ami annak az osszege. Szóval most meg nyugi van.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem fizettem be. Jövő héten megyek fogászatra, remélem ellát. :(
2020. aug. 6. 09:42
4/5 anonim válasza:
Érvényes, igen, mehetsz nyugodtan dokihoz.
5/5 Ypszilon1980 válasza:
Most még nincs gond, de adótartozásként kijön, ha most be vagy jelentve,azt utólag be kell fizetni, de úgy tudom, hogy a munkáltatóknak már a TB-t új számlára kell utalni, szóval januárban lehet gondja annak, aki nem fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!