Kell az orvosoknak újra vizsgázniuk/bebizonyítani tudásukat időközönként?
Pár példa: körzeti fogorvos, körülbelül 70-80 éves, remeg a keze, kesztyűt nem hord, nem lát jól és rosszul is végzi munkáját. Pl egyszer fájt egy fogam és azt válaszolta, hogy nem lát semmit. Mondtam rá, hogy de akkor is fáj, csináljunk vele valamit. Válasz: akkor betömöm. Az egy dolog, hogy a tömés kiesett pár hét után, de utánagondolva, ha nem lát semmit, miért nem küldött röntgenre? Vagy miért nem szedett fogkövet (magánorvos érdekes módon egyből mondta, hogy az ínyem van begyulladva a fogkő miatt és azért fájt a fogam.)? Felháborító. Egy másik körzeti fogorvos pedig köztudottan alkoholista, többen látják inni és mindenki hentesnek becézi (10ből 9x betöri a fogat húzásnál). Nőgyógyászakról ne is beszéljünk...Volt egy, akinek panaszkodtam, hogy menstruálás előtt szorulásom, menstruálás közben hasmenésem van - vmiért azt hittem ad tanácsot. válasz: ez hülyeség ilyen nincs - a menstruáció ezt nem befolyásolja. Na közbe meg csak százezer helyen van leírva, hogy a hormonok változása igenis befolyásolja a székelést IS! Magyarul a google hamarabb ad választ/tanácsot, mint egy szakember. Így hogy bízzon abban az ember, hogy az ilyen jól végzi el a rákszűrést (ami egyébként oltárian fájt, mikor csinálta...)
Ezek után csak magánorvosokhoz járok vagy inkább sehova, ha nincs pénzem úgy rá.
És arról még nem is tettem említést, hogy a hasfájásom okát nem tudja a háziorvos, és nem is küld sehova, csak kitalálta vizsgálat nélkül, hogy savas vagyok... Ultrahangra és laborba én kértem beutalót, mert magától ezt sem adott volna. Ultrahangot végző orvos mondta, hogy valószínűleg nem tudok valamit megemészteni, magyarul küldeni kellett volna tesztekre, de ehelyett a házidoki elintéz azzal, hogy felír egy gyógyszert. Ezt is intézhetem magánúton...
Bocsánat, hogy ezt még így idehánytam, de régóta gyümemlenek ezek bennem.
Sajnos mindenhol vannak felelőtlenebb szakemberek, te épp azokat fogtad ki.
Az engedély pedig nem előfeltételezi a professzionalizmust.
7es: persze, tudom én, hogy rengeteg jó orvos van (pl aki a bölcsességfogamat műtötte húúú, nagyon profi volt és vannak még jó tapasztalataim), csak bosszant, hogy a mi városunkban nem lehet fogorvost választani. Pedig van 7-8 és ebből 5höz dalolva mennék, de nem vállalnak. Csak ahhoz mehetek, aki a körzetim :(
Nőgyógyászból 2 férfi volt sokáig a városunkban és a jobbhoz mentem. Most szerencsére ők már nem rendelhetnek (valami új törvény miatt - facebookon írta valaki) és lett 2 új nődoki, akiket dicsérnek és menni is fogok hozzájuk a magán helyett. A házidokimhoz pedig még fogok egy kört menni, ha végre lehetne menni hozzá - a vírus miatt kb lehetetlen sajnos bejutni még mindig.
És tudom, hogy hibázhatnak, nem tökéletes senki. Csak mikor már mindenkinek elrontja és ha bemész a váróba, csak az ő ajtajánál nem ül senki, akkor az feltünő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!