Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fehérköpeny fóbia - vérnyomásn...

Fehérköpeny fóbia - vérnyomásnapló?

Figyelt kérdés
Visszatérő próblémám, hogy az éves üzemorvosi vizsgálat során magas a vérnyomásom. Régen még csak 150-170 volt, viszont két éve konkrétan kizavart az orvos, hogy nyugodjak meg, várjak 20 percet, utána megméri újra. Megmérte, de csak rosszabb lett, ezért teljesen kiakadt, hogy ne csináljam ezt velük, stb, mintha tehetnék róla. Emiatt a legutóbbi vizsgálatnál már annyira rettegtem, hogy 210 (!) körüli érték jött ki, de amint kiléptem onnan, éreztem hogy elhagyja a testemet a félelem, és szépen megnyugszom. Azt mondta ekkor a doki, hogy a háziorvosomnak ha adok egy vérnyomásnaplót, akkor ő tud kiállítani erről papírt, és nem is kell megmérni üzemorvosi vizsgálatnál többet. A háziorvosom azt mondta, ő nem üzemorvos, ő ilyen papírt nem tud adni... Viszont a naplót készítsem el a vizsgálat előtt, és azzal menjek oda. Most váltok munkahelyet, csütörtökön megyek, és csinálom szépen a naplót. Átlagban 140/80 p:65 a vérnyomásom, tehát tudom, hogy nem tökéletes, de mégsem elképesztően magas, mint amit az üzemorvos mér. Szerintetek ha viszem a naplót és elmondom ezt a dokinak, az rendben lesz? Már előre rettegek attól, hogy nem fogja elfogadni, és elhajt...
2021. júl. 18. 17:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadja majd. A feleségem hasonlóképpen van. Őneki a CT előtt kellett meginnia 2 l folyadékot, és ettől fölment a vérnyomása 200 fölé. Most a vizsgálatot végző orvos ráírta a papírjára, hogy ne itassák ( a vizsgálat előtt a nővérek) a feleségemet ennyi folyadékkal.
2021. júl. 18. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanebből az okból csináltak 24 órás vérnyomás mérést. Odaadták a gépet, végig mért egy napot, kiderült, hogy egyébként nem magas a vérnyomásom, sőt még kicsit alacsony is (110/80) és kaptam egy igazolást a 24 órás vérnyomásmérés eredményéről. Elfogadták.
2021. júl. 18. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is magas a vérnyomásom, ha orvoshoz megyek, viszont a 24 órás vérnyomásmérés teljesen jó, 105-125 közötti értékekkel. Pechem, hogy bármilyen vizsgálatra megyek, ezt nem fogadják el :( azóta 3 nyugtatót veszek be orvos előtt, így tud mérni 135-öt, utána viszont egész napra ki vagyok ütve, de legalább nem csesznek le a magas vérnyomás miatt. Szóval az én sztorim ilyen :D
2021. júl. 18. 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Ahogy tartott a Covid járvány, meg sem közelítettem a háziorvost ( a többit sem) Nem is volt semmi bajom...
2021. júl. 18. 20:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekel: elfogadták minden gond nélkül:)
2021. aug. 23. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!