Félek a vérvételtől? Miért van ez? Hogyan tudnék felülkerekedni ezen?
Holnap megyek vérvételre és ha csak rágondolok, már a sírógörcs kerülget annyira félek. Nem a vértől, attól semmi bajom. A problémám a tű meg a tudat, hogy most éppen árszúrták a bőröm és a vénám, és szipolyozzák ki a vért belőle.
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy nem annyira fáj, szinte meg sem érzem (állítólag, de voltam már SZTK-s vérvételen, az nagyon fájdalmas volt, most magándokihoz megyek).
Szóval jól jöne egy kis megnyugtatás illetve néhány tanács, hogy mit csináljak ezzel.
A válaszokat előre is köszönöm!
Vannak, akik azt javasolják, ne nézz rá, de úgy szerintem rosszabb. Nekem muszáj látnom; hogy mit művel, különben még rosszabbul lennék.
Amúgy erre nincs jó tanács, csak a megszokás. Mióta autoimmun betegség miatt 3 havonta szurkálnak (már lassan 4 éve), egy ideje már nem kapok pánikrohamot. Ugyanúgy kellemetlen, de nem borulok ki teljesen, mivel sajnos rutin.
Ezzel tulajdonképpen sok mindent nem tudsz kezdeni, hiába mondjuk mi, hogy ne félj.
Amikor bemész, azzal kezdjed, hogy Te nagyon félsz a vérvételtől. Majd ők tudni fogják, mivel nyugtassanak meg.
Engem évente 4-5x megszúrnak amikor vért adok. Igazából tudom a véradás más, akkor sokkal többet szednek le, de nem kell félned. Lélegezz mélyeket, csináld amit mondanak. Ha 2 körmöddel megcsíped magad, az jobban fáj mint a tű.
Mellesleg én szeretek vért adni, utána mindig olyan jól érzem magam :D
Lényeg hogy nincs mitől félned, profi kezekben leszel, nem te leszel az első ember akit megszúrnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!