Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérvételtől való félelmet...

Vérvételtől való félelmet hogy lehet leküzdeni?

Figyelt kérdés

2021. febr. 8. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Úgy, hogy leküzdöd, ergo szembesíted magad a problémával (elmész vérvételre, ahol kiderül, hogy nincs benne semmi félelmetes). Ha ez nem jön be, akkor pszichológus.
2021. febr. 8. 13:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Többször is rosszul lettem már vérvételen.

A legutolsón végig beszéltetett a nővér, ami nagy segítség volt.

Közben más ügyben járok pszichológushoz. Érdemes akkor neki felhozni ezt?

2021. febr. 8. 13:49
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Igen.
2021. febr. 8. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha az eddigi vérvételek nem javítottak a helyzeten, akkor végülis a mi tanácsaink alapján felesleges ezzel foglalkozni.

Viszont ha említed ezt a pszichológusnak (főleg, ha kicsit is hasonló dolog miatt jársz hozzá), akkor ő tudni fogja, hogy legközelebb hogyan állj hozzá egy ilyen helyzethez. Úgyhogy szerintem is mindenképp mondd neki, akkor is, ha valami teljesen más miatt foglalkozik veled.

2021. febr. 8. 15:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha félsz ha nem, át kell esni rajta. mivel szakember végzi, semmi bajod nem eshet! +a szúrás pillanatában nem szabad oda nézni. Én ezekkel a dolgokkal nyugtattam magam, és bevált.
2021. febr. 14. 06:12
 6/6 TijuMK válasza:
75%
Én is rettegtem a vérvételtől, de amióta terhes vagyok és folyton odaküldözgetnek, már szinte észre se veszem ha megszúrnak. Próbálok a végső célra gondolni, hogy ezt nem csak magam miatt teszem, hanem a babáért is. Szerintem te is arra gondolj, hogy okkal küldtek oda, az orvos csak az eredményből tud informálódni és segíteni ha kell. Ez érted van és nem ellened. Rosszul lét ellen pedig személyes tapasztalatom alapján, vérvétel előtt fél órával bőséges víz fogyasztása, így nem lesz olyan sűrű a véred és könnyebben leveszik.
2021. febr. 25. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!