Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyire fáj az oltás beadása?...

Mennyire fáj az oltás beadása? (Pfizer oltás)

Figyelt kérdés
Régen kiskoromból van egy rosszabb emlékem mikor védőoltást kaptunk, ott kifejezetten fájt amikor beszúrta a tűt, igaz az egy nagyobb tű volt de éreztem ahogy a csontomat érinti. Vérvételen viszont voltam úgy 1 éve és semmit sem éreztem például. Mennyire fáj itt maga a szúrás, mondjuk egy vérvételhez képest? Alapvetően nem rajongok a tűkért, talán pici fóbia vagy nemtudom. Eddig mindenki azt mondta nekem hogy annyi mint egy szúnyogcsípés, meg nagyon picit kellemetlen csak.

2021. jún. 19. 17:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit nem éreztem csak néztem amikor azt mondták hogy készen vagyunk :D
2021. jún. 19. 17:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes hogy én is alig éreztem valamit. Pedig paráztam hogy majd fájni fog. Viszont utána kicsit fájt a karom. Olyasmi volt 1 napig mintha izomlázam lett volna. De maga az oltás nem fájt :)
2021. jún. 19. 18:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy teljesen alap intramusculáris injekció, tényleg egy szúnyogcsípés. A gyerekkori rossz élményre ne alapozz, felnőttként jóval fejlettebb az izomzatod, elképzelhetetlen, hogy csontot érjen és fájdalmas legyen!

Egy vérvétel jóval kellemetlenebb, pedig általánosságban az sem valami borzasztó és túlélhetetlen "beavatkozás".

2021. jún. 19. 18:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem fájt, nem kell ezt túlmisztifikálni.
2021. jún. 19. 18:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szinte semennyire. Másnap izomláz-szerű fájdalom volt, ez másfél napig tartott, aztán megszűnt. Érdemes abba a karodba adatni, amelyiket nem használod annyira (pl jobbkezesként balba).
2021. jún. 19. 20:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15, kivéve ha jobbkezes vagy, de a gyomorégés miatt kénytelen vagy a bal oldaladon aludni :-( Én nem gondoltam rá időben, elég vacak éjszakám volt.
2021. jún. 19. 20:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
#16 Az is igaz, nekem is reflux van. Te szedsz rá valamit?
2021. jún. 19. 22:06
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj előre. Én emlékszem, hogy 6.-ban és talán még 8.-ban is konkrétan elájultam az iskolai védőoltásoknál. Az se fájt, de baromira rá voltam parázva. Ott amúgy az volt az egészben a legrosszabb, hogy beküldték egyben az összes fiút az orvosiba, én pedig a névsor végén voltam, meg kellett várnom, míg sorra kerülök. Talán nem is ettem előtte sokat az idegesség miatt.

Itt egyesével mentek be, jó esetben nem kell sokat várni, és tényleg 1 másodpec az egész. Egy ponton érzed, ahogy beleszúródik az izmodba, de ez annyira tompa fájdalom, hogy valóban a szúnyogcsípéshez hasonlítanám. Emlékszem, az első oltás beadása után rá is kérdeztem, hogy Ennnyii?? Nézett is a doki: persze, nem célunk a mészárlás. :D

Második oltás tök jó hangulatban telt, ketten mentünk be egy barátnőmmel. Elsőnek őt oltották, majd engem. Abszolút nem volt vészes. :)

2021. jún. 22. 03:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!