Mennyire fáj az oltás beadása? (Pfizer oltás)
Egy teljesen alap intramusculáris injekció, tényleg egy szúnyogcsípés. A gyerekkori rossz élményre ne alapozz, felnőttként jóval fejlettebb az izomzatod, elképzelhetetlen, hogy csontot érjen és fájdalmas legyen!
Egy vérvétel jóval kellemetlenebb, pedig általánosságban az sem valami borzasztó és túlélhetetlen "beavatkozás".
Ne aggódj előre. Én emlékszem, hogy 6.-ban és talán még 8.-ban is konkrétan elájultam az iskolai védőoltásoknál. Az se fájt, de baromira rá voltam parázva. Ott amúgy az volt az egészben a legrosszabb, hogy beküldték egyben az összes fiút az orvosiba, én pedig a névsor végén voltam, meg kellett várnom, míg sorra kerülök. Talán nem is ettem előtte sokat az idegesség miatt.
Itt egyesével mentek be, jó esetben nem kell sokat várni, és tényleg 1 másodpec az egész. Egy ponton érzed, ahogy beleszúródik az izmodba, de ez annyira tompa fájdalom, hogy valóban a szúnyogcsípéshez hasonlítanám. Emlékszem, az első oltás beadása után rá is kérdeztem, hogy Ennnyii?? Nézett is a doki: persze, nem célunk a mészárlás. :D
Második oltás tök jó hangulatban telt, ketten mentünk be egy barátnőmmel. Elsőnek őt oltották, majd engem. Abszolút nem volt vészes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!