Milyen kellemetlen orvosi "élményetek" van?
Én még a múlt héten elmentem a háziorvosomhoz egy ilyen általános vizsgálatra ahol mindent megvizsgál az orvos. Megvizsgálta a szemeimet is. Először belevilágított egy picit. Na ezután jött a kellemetlen érzés, mondta hogy csukjam be a szemem majd erre ő a két ujjával széthúzta ameddig csak bírta majd belevilágított és 1 percig csinálta ezt, eközben a szememet nem lehetett becsukni és nem is tudtam. Kb. a tizedik mp-nél elkezdtem könnyezni a szemem majd reflexből próbáltam lecsukni a de az orvos ellentartott,közben az orvosom pedig azt mondta hogy "tudom hogy ez nagyon kellemetlen magának de még egy kicsit muszáj bírni". A végére tiszta könny voltam :(
A másik esetnél a fül-orr-gégésznél voltam ahol kenetet vettek a garatomból. Azt tudni kell hogy nekem nagyon erős a garatreflexem. 2 orvos volt ott. Az egyik kihúzta a nyelvemet egy gézlappal a másik pedig lenyomta a nyelvem hátulját egy spatulával és egy hosszú pálcával lenyúlt a garatomig, erre én nagyon elkezdtem öklendezni kezdtem de ők akkor is fojtatták tovább 40mp-ig. Nagyon kellemetlen volt.
Bocsánat hogy ilyen hosszú voltam, és nagyon várom a ti "élményeitek" is.
Bár ennyi lenne nekem a legkellemetlenebb. :D
A mandulámat úgy vették ki, hogy az egyik oldalon el volt tályogosodva, és kívülről nem látszott, így nem zsibbadt el teljesen, akkor derült ki, amikor belevágtak.
Akkor rengeteg olyan vérvétel, amikor úgy keresgették a tűt forgatva a vénámat.
A legújabb meg a csontvelő mintavétel.
Szerintem rossz orvosoknál voltál. Nekem a háziorvosom soha nem csinált ilyet de még a szemèsz sem akihez évente járok. Pedig alapos jó orvosok.
A fül orr gégész nekem is csinált ilyet. Én is öklendezek mindentől mint te de mire pánikolhattam vagy rossz lett volna addigra vége lett. Csak néztem hogy ez mi volt és egyedül csinálta.
Szóval szerintem értelmetlen volt ez a rossz tapasztalat.
Egyszer kisebesedett az orrom belül, de annyira hogy orvoshoz kellett mennem. Nagyon fájt mikor belenyúlt. Féltem mikor vissza kellett mennem a gyógyszerek után de akkor már nem fájt. Tehát nem az orvos miatt fájt hanem mert gyulladt volt.
Ágyékomnál volt egy tályog, ami elérte a szeméremtestet is. Fel kellett vágni.
Colonoscopia.
Nekem is fül orr gégészeti történetem van.Bementem mikor sorra kerültem.A doktornő mellett ült egy nő,gondolom ismerőse vagy barátnője lehetett,mert más témáról beszélgettek.Beültem a székbe és kitátottam a számat.A dokinő megnézte a torkom,majd kihúzta a nyelvem és ledugta a gégetükröt.Szokás szerint nagyokat öklendeztem.
Az ismeretlen nő végignézte az egészet,egy méterről bámult bele a torkomba végig.
Nagyon zavart,hogy ott volt.Szégyeltem,hogy nem bírtam ki a vizsgálatot öklendezés,kapálódzás nélkül és még nézték is.
Nekem is vettek kenetet a garatomból,de egy orvos csinálta.Lenyomta a nyelvem a spatulával,a vattapálcát ledugta a torkomba,egy nagyot öklendeztem és már meg is volt,5-6 mp lehetett.
A gégetükrözésnél nekem is kihúzták a nyelvem,betette a tükröt a torkomhoz és lenézett a gégém felé.Azt végig öklendeztem,kétszer is ledugta,az 1-másfél percig tartott.Kellemetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!