Pfizer vakcina mennyire lehet veszélyes?
Hetek óta gondolkodom rajta, hogy felvegyem-e az oltást, vagy sem.
Tudom, hogy sokan tesznek fel hasonló kérdést nap mint nap, épp ezért nem is olvasom, mert csak beleőrülök.
23 éves fiú vagyok, egészséges úgy általában. Antitest teszten már voltam, a koronavíruson már atestem, majdnem észrevehetetlenül, azonban csak 9 antitestem van.
Mindenki szorgalmazza az oltást, azonban kicsit félek az olyanok miatt, akiknek nem vált be, például a Pfizer (amit én is kapnék) és nekem is valami csúnya válaszreakcióm lenne. Ne adj Isten majd 20 év mi lesz. Sokan mondanak sok félét.
Esetleg valami vélemény, mégis?
Na igen, épp ez az... A két tábor.
Ettől függetlenül megy a zöld kéz mindenkinek, amiért szán rám időt.
Rövid távon - az ismert mellékhatásokon túl, mint láz stb. - nem okoz semmit, hiszen rengeteg már az oltott, az USA-ban főleg, és kiderült volna. Ott több millió oltás után 1 db haláleset miatt szünetet és vizsgálatot rendeltek el az egyik vakcinánál. Pfizerrel ők még többet oltottak.
A hatásmechanizmus alapján arra lehet következtetni, hogy hosszú távon se lesz ártalmas hatás. Erről nyilván nincs még közvetlen tapasztalat. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy ha elkapod a betegséget esetleg újra, annak sajnos sokkal rondább hatásai várhatóak nem csak rövid, de hosszú távon is. Sajnos az, hogy egyszer átestél rajta észrevétlenül, nem garancia arra, hogy másodszorra nem lesz rondább a lefolyása.
Nem tudom mit tegyek, komolyan mondom.
A vírus szövődményei sem jók, viszont nem lenne jó egy életen át cipelni egy "ajándék" autoimmun betegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!