Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Van itt olyan, aki fogamzásgát...

Van itt olyan, aki fogamzásgátlót szed, és AstraZeneca oltást kapott? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2021. máj. 2. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Én nem szedek, de a húgom igen. Semmi szokatlant nem tapasztalt. Gyenge volt pár napig meg belázasodott, de ez nem a gyógyszertől függ.
2021. máj. 2. 22:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Csak azért merült fel, mert a fogamzásgátlónál is van vérrögösödés kockázat és az Astránál is. A Sputnyikot más probléma miatt már kizártam, a Sinopharmról egyelőre nem győztek meg. Az Astránál a fogamzásgátlót érzem kockázatnak, de más nem merült fel. A Pfizernél semmi ilyen kockázat nincs, de az meg nem elérhető jelenleg számomra, szívem szerint várnék arra, de nem tudom, hogy mennyit kellene. Az Astrával most is beolthatnának.
2021. máj. 2. 22:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem legtöbb esetben több idő alatt jönnek ki az ilyen komolyabb mellékhatások, mint vérrög. Nem 1-2 hét, lehet 1 év, vagy lehet soha nem lesz rá példa valakinél.
2021. máj. 2. 22:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Most erre a vérrögös sztorira azt mondják, hogy az első oltás utáni 2-3 hétben van gond, ha van, a második után már nem. Nyilván, hogy mi lesz 1 év vagy 10 év múlva, most senki nem tudja.
2021. máj. 2. 22:31
 5/13 anonim ***** válasza:
72%
En elfogadtam volna az Astrat, ha a pénteki káoszban nem kaptam volna Pfizert. A Pfizernel is van verrogkepzodesi kockázat, csak nem "reklamozzak".
2021. máj. 2. 22:32
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

Kezdeném azzal, hogy az AstraZenecánál 196 ezer beoltottra jutott egy vérrögképződéses eset, és egymillió beoltottra egy haláleset.

Ráadásul ez teljesen másfajta trombózis. A hagyományos trombózisnál a vérlemezkék száma megnő. Erre lehet hajlamot is örökölni, meg életmód függvénye, meg ennek a kockázata nő meg fogamzásgátló esetén (évente 2500-3000 nőből egynél alakul ki rögképződés).

Az AstraZeneca esetén egy olyan ritka jelenség lép fel, ami a heparin tartalmú vérhígítók egy ritka mellékhatásánál is tapasztalható, a rögképződés alacsony vérlemezkeszám mellett következik be. Ez jellemzően azokra jelent veszélyt, akik immuntrombocitopéniában szenvednek, főleg, ha valami bármi más miatt heparin tartalmú vérhígítót kapnak, az is ki tudja váltani.

2021. máj. 2. 22:32
 7/13 anonim ***** válasza:
61%
Én szedek fogamzásgátlót és Astrával oltatom be magam. Semmi kivetnivalót nem látok benne, a vérrög kialakulásának a kockázata a Pfizernél is ugyanakkora vagy még nagyobb, csak azt nem verték úgy nagydobra.
2021. máj. 2. 22:33
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként az AstraZeneca egyik legnagyobb bűne, hogy brit, és mint tudjuk kiléptek az EU-ból. Valamivel el kellett őket lehetetleníteni a piacon, és erre mi sem jobb eszköz, mint a rémhír keltés. Ugyanúgy van kockázat az összes többinél, de nagyon kicsi az esély rá, hogy bekövetkezzen.
2021. máj. 2. 22:37
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, örülök, korrekt válaszokat kaptam, szeretnék felelős döntést hozni, végülis nem egy zoknivásárlásról van szó, hanem az egészségemről és az életemről.
2021. máj. 2. 22:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A fogamzásgátlónal a leiden mutáció hajlamosít a verrogre, az astranal a teombicitopenia. Hidd el ha neked bármelyik lenne azt jó eséllyel már tudnád.
2021. máj. 3. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!