Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 18 év alattiak oltathatjàk?

18 év alattiak oltathatjàk?

Figyelt kérdés
Sziasztok, az lenne a kérdésem 18 év alatti diákok oltathatják magukat? Ha igen mivel? Előre is köszönöm a válaszokat, sajnos nem találtam ezzel kapcsolatban igazán pontos információt.

2021. ápr. 22. 01:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre csak a 16-18 éves krónikus betegeket oltják. Ha nincs betegséged, külön nem kérheted.

Néhány héten, hónapon belül ez esélyesen változni fog, a 16 felettieket majdnem biztosan kell majd, de lehet a 12-16-os korosztályt is.

2021. ápr. 22. 01:19
 2/23 A kérdező kommentje:

Köszi egyes.

Közben ezt találtam:

a Magyar Hírlap értesülése szerint 4 millió beoltottnál a szállodák, fürdők, mozik, színházak és kulturális rendezvények is újraindulhatnak, ezeket 18 kor felett hatályos védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni (a gyermekeknek nem lesz szükségük az igazolványra), 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol.

Jó hírek. :)

2021. ápr. 22. 01:24
 3/23 anonim ***** válasza:
69%
attól még oltasd be magad ha lehet.
2021. ápr. 22. 10:11
 4/23 Tabbouleh ***** válasza:
43%

Emberek, nyissátok már ki a szemeteket! R.hadtul szét akarják szedni a társadalmat.

Az alkotmányos jogainkat veszik el, amit az ENSZ is elfogadott: "mindenem ember egyenlő"

Nagyon nem. A kártyával megszegik a törvényeket, korlátozzák az emberek szabadságát. Nem azt mondom, hogy aki akar, az ne oltasson, hanem hogy ne legyen kötelező, mert ez diszkrimináció.

E mellett még azt is megemlíteném, hogy ezt baromira rövid idő alatt fejlesztették ki, semmilyen dokumentum és tanulmány nem igazolja, hogy hosszútávon nem lesznek negatív hatásai.

Ez az én véleményem, másét is szívesen meghallgatom normális keretek között :)

2021. ápr. 22. 14:15
 5/23 anonim válasza:
63%

Szerintem simán kötelezőve tehetnék.

Gondolj bele, hogy mennyi kötelező oltás van. Illetve most is vannak olyan orszagok, ahova kérnek kötelező oltást ha oda utazol.

2021. ápr. 22. 14:55
 6/23 anonim ***** válasza:
68%

Kedves #4!

Egyrészt megértem az aggodalmadat, másrészt igen mindenkinek joga van moziba, étterembe járni stb. de ugyanakkor az egészséghez is jogunk van. Sajna ebben az esetben az oltást elutasítók veszélyeztetik a saját és környezetük egészségét is.

A vakcinák kifejlesztéséről pedig érthető, hogy kívülről gyorsnak tűnik, de sokszor a gyógyszereknél, oltásoknál a bürökrácia és a pénz hiánya hátraltatja a kifejlesztést. Most komoly érdekek fűződtek hozzá, hogy minél hamarabb piacra kerüljenek, DE ez nem jelenti azt, hogy nem kellett átmenniük minden előírt tesztelési fázison!

Az pedig, hogy hosszú távon negatív hatásai lennének én azért kétlem, mert még egy oltásról sem hallottam ilyesmit. Ha valakinek van tudomása ilyen oltásról az jelezze, mert érdekelne.

2021. ápr. 22. 18:00
 7/23 anonim ***** válasza:
57%

De ha az oltás jó és véd, akkor miért veszélyeztetnék az oltottakat az oltatlanok???

Nem látjátok az ellentmondást?!

2021. ápr. 22. 18:32
 8/23 anonim ***** válasza:
48%
nem az oltottakat veszélyeztetik. hanem a 18 év alattiakat pl.
2021. ápr. 22. 18:59
 9/23 anonim ***** válasza:
65%

#7 Az ezredik alkalommal tszik fel ezt a séma kérdést, és már marha unalmas...

Egyrészt vannak olyan emberi lények, akiket a fennálló betegségük miatt nem lehet oltani, a másik csomó emberi lényt a koruk miatt nem lehet oltani még (az összes gyerek) Mivel a vírus az előző csoportban biztosan, a második csoportban is esélyesen okoz rövid távon súlyos, hosszú távon valószínűleg maradandó betegséget, egészségkárosodást, ezért az oltással őket IS kell védeni. Itt írták le, hogy 18 éves kor alatt nem kell védettségi igazolás, mert nyilván nem akarod a gyerekedet 3 havonta teszteltetni, és még nem lehet oltani sem őket. Én még így is ingatagnak tartom a kormány döntését, hogy az oltatlan gyerekeket be lehet vinni ilyen helyekre, hiszen ők maguk is hordozók, egymást is fertőzhetik, és ők maguk is kerülhetnek miatta súlyos állapotba, plusz szét is hurcolhatják a többi oltatlannak. De úgy gondolom, hogy ez ugyanolyan lesz, mint most az iskolába járás. A legtöbb ember, aki meg tudja oldani, hogy a gyereke biztonságban otthon maradjon, az nem engedte be a suliba a gyereket. Akinek meg muszáj, vagy akit valamiért nem érdekli, hogy ki mikor lesz beteg, az meg bevitte. Jelzésképpen mondom, hogy az egészségügyesek nagyrésze nem vitte be, azért ez jelent valamit. Én sem engedtem be őket, és ameddig ők nem kaphatnak oltást, addig nem is viszem őket sehová, és nagyon vigyázok rájuk, hogy ne vigyem nekik haza a fertőzést. Márciusban minden igyekezetem ellenére a négyévesünk mégis elkapta, és három napig elég ijesztő tüneteket produkált, nem lehetett tudni, hová fejlődik a dolog, de szerencsére a harmadik napon minden tünet elmúlt. Ettől függetlenül ezt mégegyszer nem kockáztatom, nem mennek sehova, nem megyünk sehova. Nagy a kert, van hinta, csúszda, homokozó, hárman vannak, és jól érzik magukat itthon. Nekünk nem okoz gondot az itthon maradás.

A kérdést, amit feltettél általában azok teszik fel, akiknek se gyerrekük nincs, sem senkijük, akiért aggódnának, akit sajnálnának, hogy elveszíthetik. A többségenk van veszteni, és féltenivalója a saját életén kívül is. Ezt meg neked kell megértened, és nem nyomhatja el a kisebbség érdeke a többség jogos érdekét.

2021. ápr. 22. 19:02
 10/23 anonim ***** válasza:
28%

#9: nincs igazad! Sokan pont hogy a szeretteikbe nem akarnak idegen anyagot szúratni és nem csak a saját életüket féltik..!

Ez a gyűlölködés rém szánalmas!

2021. ápr. 22. 19:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!