Oltási regisztrációt lehet törölni?
Azért, mert elutasít egy lehetőséget arra, hogy ne fertőződjön meg egy számunkra még nem teljesen ismert vírussal, aminek TÉNYLEG lehetnek a későbbiekben hosszú távú mellékhatásai (sok olyan vírus ismert) ellentétben az oltással. Én még nem hallottam olyan oltásról, aminek lettek volna hosszú távú mellékhatásai.
Elnézést a feltételezésért de úgy gondolom Ön laikus. Ergo nem hallgat a szakértőkre (javítson ki ha tévedek). Nos az orvosok rengeteget tanulnak, a képzésük a leghosszabb a felsőoktatás terén. Bezzeg ha kijön Önhöz a vízvezetékszerelő felteszem nem szól bele a munkájába. Akkor miért nem bízik olyan emberekben, akik 5-6x annyit tanultak?
2021. ápr. 11. 09:37
12/23 A kérdező kommentje:
Én meg sokszor hallom ismerősöktől (nem médiából), hogy az oltás miatt kórházba kerülnek, illetve vannak akik meg is halnak. Illetve hogy ha benned lappang tünetmentesen és ráoltanak akkor szintén ez lehet a helyzet, közben meg lehet megúsznád enyhébb tünetekkel, lehet észre se vennéd de mivel ráoltottak felerősíti a betegséget.
Nézze, én egészségügyben dolgozom, mióta az idősek nagy része be van oltva az intenzív osztályon az átlagéletkor érezhetően csökkent. Saját tapasztalataim alapján inkább kevésbé súlyos lesz a fertőzés az oltás után. A 70 feletti nagyszüleim is egy oltás után kapták el a fertőzést és enyhe tünetekkel vészelték át. Igen lehetnek mellékhatásai az oltásnak (nekem is fáj a karom) de valamiért most éppen poszt-Covid ambulanciát nyitunk (ez egy olyan hely ahol a már gyógyult betegeket kezeljük a szövődményeikkel) nem pedig poszt-Covid-oltás ambulanciát.
2021. ápr. 11. 10:02
14/23 A kérdező kommentje:
"A 70 feletti nagyszüleim is egy oltás után kapták el a fertőzést és enyhe tünetekkel vészelték át. "
Nem bizonyítható hogy az oltásnak köszönhetően főleg hogy az első oltás után kapták el. Lehet az is hogy bennük volt már és ráoltottak és oltás nélkül észre se vették volna. Persze ez se bizonyítható ezért van ez a sok kérdőjel meg bizonytalanság
Természetesen nem tudhatjuk, hogy mi lett volna velük az oltás nélkül. De kérem amúgy miért nem olvas szakirodalmat? Miért rám hallgat/ nem hallgat vagy a szomszéd Mari néni tapasztalatai miatt dönt? Szakemberek nem egy nem kettő tudományos cikket írtak a témában. Ha ők tömegesen kiállnak az oltás mellett miért nem az ő táborukba akar csatlakozni? Könyörgöm nézze már meg kik ellenzik az oltást? A legtöbbjük flúgos laposföld hívő, meg gyíkemberektől fél. Most Ön értelmesen tud fogalmazni, intelligensnek tűnik számomra, tényleg úgy érzi hozzájuk akar csatlakozni nem a tudósokhoz?
2021. ápr. 11. 10:18
16/23 A kérdező kommentje:
Én senkihez nem csatlakozom, de amit olvasol a neten, még nem biztos hogy igaz lesz és nem fogod attól még meg tudni mi van valójában a háttérben, egyik oldalról se. Tehát mindkét félre ez vonatkozik.
Hogy mi lesz a kimenetele kérdéses, ők se tudják csak találgatnak.
Hogy mit írsz alá oltásnál gondolom tudod, konkrétan megmondom, hogy ez kísérlet, kísérleti fázisban van. Az le van írva hogy kevés a tapasztalat az oltásokról és mindenféle kártérítési jogodról lemondasz ha valami lesz veled az oltás miatt, nem vállalják a felelősséget hát ezt íratják veled alá (igen láttam a papírt)
A vírusról is kevés a tapasztalat. Attól tényleg nem félsz? Meg nem a Nők Lapja Caféra gondoltam szakirodalom gyanánt. Tudományos cikkekre (Google Scholar, PubMed stb.).
2021. ápr. 11. 10:34
18/23 A kérdező kommentje:
Úgysem tudja senki mi a helyes döntés, tehát bárki bárhogy dönt, nem hülye mivel senki nem tudja mi lesz a vége és csak később derül ki ki döntött jól. De akkor már késő lehet. Tehát nem lehet hülye az se aki olt de az se aki nem
Akkor a tudományos világ miért áll ki az oltás mellett? Az ő szavuk miért ér kevesebbet/ugyanannyit mint a laikusoké? Egyáltalán miért foglal állást valaki olyan témában, amit nem tanult/nem ért hozzá?
2021. ápr. 11. 11:02
20/23 A kérdező kommentje:
Nyilván hosszútávon az oltás a megoldás, tehát közös érdek, nem egyéni, az a pár ember meg feláldozható a közös cél érdekében a társadalom érdekében, akiknél az oltás okoz valamit. De nem tudhatod hogy nem te leszel az. Attól még mennek az emberek oltani, mert a másik oldal pont ilyen. Honnan tudod nem-e kerülsz lélegeztetőre, ezért beoltja magát. Egyéni szempontból mindkettőben van kockázat. Társadalmilag az oltás a megoldás. Ha nem is konkrétan ezek, akkor majd lesz másik oltás, lényeg hogy kikísérletezik, és most ez élesben megy mert sürgős.
Kapcsolódó kérdések: