Van-e valami következménye annak, ha orvos hívott be COVID tesztre és nem megyek el?
Figyelt kérdés
2020. dec. 8. 09:40
1/10 anonim válasza:
Orvos hívott be? Melyik háziorvos végez koronavírus-tesztet? Máskor nézz utána jobban, ha kamut akarsz egy témából kiírni...
3/10 A kérdező kommentje:
jó, akkor rosszul fogalmaztam. a helyzet a következő: 3 éves kislányom karanténban van, mert a bölcsiben találtak egy pozitív kisgyereket. szombaton szóltak, hogy péntekig karantén. de vasárnap reggel hasmenése volt a lányomnak, ezért felhívtam az orvost, de nem vette fel. tegnap felhívott, hogy miért kerestem, elmondtam, hogy vasárnap reggel ment a hasa és 37.3 fokos hőemelkedése volt, de azóta nincs baja. de kiírt neki egy tesztet. nem látom értelmét elvinni, mert így is péntek éjfélig karanténban van, és nem akarom ilyen szarságokkal kínozni a 3 éves lányomat, teljesen feleslegesen...
2020. dec. 8. 09:54
4/10 anonim válasza:
Járvánnyal összefüggésben lévő beavatkozásokra kötelezhető vagy.
És nem mindegy, hogy elkapta-e, mert ha igen, ti is karanténba kerültök a teszteléstől számított 10 napra (szoros kontaktok lesztek).
A teszt maga egyébként valóban kellemetlen, de abszolút kibírható, volt benne részem nekem és a gyerekeimnek is sajnos, mind pozitívak lettünk.
5/10 A kérdező kommentje:
engem is teszteltek egy hónapja (főnököm elkapta), de én majd megpusztultam. egyszerre vettek torokból és orrból. majd elhánytam magam, miközben azt hittem felrúgom a kedves hölgyet, ahogy az agyamig felnyúlt azzal a szarral. 2 napig fájt az orrom.
2020. dec. 8. 10:03
6/10 anonim válasza:
Valószínűleg nem volt valami tapasztalt mintavevő, sajnálom. :/ A gyerekeimnek alig volt kellemetlen, nekem azért fájt egy kicsit (be volt dugulva az orrom, és át kellett nyomnia a mintavevő pálcát a duguláson), férjemnek is kicsit fájt.
Most már kizárólag orrból vesznek mintát, garatból nem. Gonodlom nincs rá keret, hogy mindkét helyről vegyenek.
7/10 anonim válasza:
Felelőtlen szülő vagy, ha nem viszed el a gyereked tesztelni.. hogy is jutott egyáltalán az eszedbe
8/10 A kérdező kommentje:
a felelőtlent inkább úgy mondanám, hogy nem pánikolok kis szarságokon. azért jutott eszembe, mert azóta sincs semmi baja. nem lázas, nem köhög, nem folyik az orra, nem megy a hasa. nálunk falun nem megyünk egy kis "hapci" miatt orvoshoz. de már azt is bánom, hogy egyáltalán felhívtam..
2020. dec. 8. 13:56
9/10 anonim válasza:
De felelőtlen vagy mert ha a lany pozitív te is elkaphattad tőle és lehetsz tünetmentes hordozó. Ha letesztelik és pozitív ti is otthon maradtok a pcsatokon, ha nem tesztelik és pozitív akkor meg szépen viszed minden fele a vírust. Nem olyan rohadt nagy dolog az a teszt hogy ilyen hisztit kelljen csapni miatta. Amúgy a mi falunkba úgy néz ki értelmesebb emberek vannak.
10/10 anonim válasza:
A lányod érdekei mellett nézned kellene a közösség érdekeit is járvány idején. Lehet, hogy ő szerencsére ennyivel megúszta, de ha átadja nektek, akkor ti még lehettek rosszul, vagy ha ti nem, akkor viszont karantén hiányában bárkinek átadhatjátok, aki viszont már lehet egy intenzíven landol. Kellemetlen vizsgálat, de azért annyira nem vészes, hogy ne lehessen kibírni. A legkisebb gyerkőc, akitől vettem, 3 éves volt, ügyesen tűrte. Engem hetente egyszer letesztelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!