5700 tesztből 4000 pozitív hogyan teljesíti a WHO 5%-os pozitivitási elvárását?
A WHO szerint akkor van kontroll alatt ha az elvégzett tesztek max 5%-a pozitív.
Magyarország 2020. nov 30.
5700 teszt. Abból 4000 (majdem ) +-os.
Ez mennyiben teljesíti az 5%-ot pozitivitási normát?
A mai adatok közül az egyik legfurcsább a tesztek száma, amely szokatlanul alacsony. Múlt héten többször is 20 ezer felett volt a napi tesztszám, sőt, járt 30 ezer felett is. A hivatalos koronavírus-oldal szerint az elmúlt 24 órában azonban mindössze 5758 tesztet végeztek a hatóságok.
5700ból majdnem 4000 +-os... Pöttyet nem 5% nemde?
Sehogy? De eddig se ment az 5%, már több mint egy hónapja. Az elmúlt hetekben elég sok ország nem tudta tartani:
én meg utánanéztem ilyen eredménnyel abszolút rekorderek vagyunk egy ország se volt a közelében se.
meg eleve az 5700 teszt egy 10 milliós országban már önmagában skandalum.
Szerintem az lehet, hogy hozzáadták a gyorsteszttel kiszűrteket, de nem adták hozzá a gyorstesztek számát.
De az biztos, hogy a hivatalos tájékoztatás egy káosz.
Szerintem meg az volt, hogy szóltak, hogy gyerekek most pár napig a szokott mennyiség harmadát vegyétek csak le, mert a tömegtesztelés miatt térdig gázolunk a tesztekben.
Egyébként össze-vissza tesznek közzé minden hülyeséget, semelyiket nem magyarázzák, az adatok 90%-át meg titkolják (település, sőt utcaszintű adatok, ki hány napig beteg, hány napig van kórházban, lélegeztetőgépen, utóbbiak hány százaléka túlsúlyos stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!