Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az ápolók (sokszor az orvosok...

Az ápolók (sokszor az orvosok is) miért ilyen bunkók, lekezelőek a betegekkel?

Figyelt kérdés
Mindenki sztárolta őket a koronavírus idején, hogy hősök. Pedig csak a munkájukat végezték. Rendben, elismerem hogy nem könnyű a munkájuk. De miért kell ilyen bunkón lekezelően bánni az életükért aggódó betegekkel? Én mindig nagyon udvarias vagyok velük de az esetek nagy részében gúnyosan, lekezelően válaszolnak mintha hülye lennék. Mire van ekkora arcuk? Minek mennek egészségügybe ha nem tudnak normálisab kommunikálni az emberekkek?
2020. aug. 6. 15:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
19%
Velem is bunkók mindig. Aztán rájöttem azért mert cigány vagyok, pedig normális vagyok, mégis lenéznek, és bunkók sajnos.
2020. aug. 6. 20:24
 12/16 anonim ***** válasza:
55%
Ettől függetlenül NÉHÁNY ápoló részéről mintha érezni lehetne némi kisebbrendűségi-komplexust..:D
2020. aug. 6. 20:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
@11 ez nem az egészségügyi dolgozók sajátossága...
2020. aug. 6. 20:34
 14/16 A kérdező kommentje:

Én is cigány vagyok :D Lehet hogy itt a hunyó. Ugyanakkor két diplomám van, nem vagyok az a fajta aki balhézik meg lóg a kapanyél a szájából. Mindig megadom a tiszteletet mindenkinek.

Az a baj, hogy a magyar egészségügyben kialakult ez a "kultúra", hogy a beteg hunyászkodjon meg, meg legyen hálás, hogy egyáltalán ellátják. Mintha nem fizetnénk TB-t. Pl. ha a Rossmanban megkérdezem, hogy mi hol van, az eladók kedvesen segítenek. De ma pl. megkérdeztem az egyik nővért, hogy hol találom a rendelőt, ahova menni kéne, szinte rámförmedt, hogy miért nem a recepcióstól kérdezem, ahelyett, hogy normálisan válaszolt volna...

2020. aug. 6. 20:35
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
8. Az a baj hogy nem csak cinikusak de sokan alapvető dolgokban sem segítenek a betegeknek és aki kicsit is visszaszólt. Nem bunkón csak hatarozottabban annak direkt nem segítettek még annyit sem. Pl magatehetetlem beteg csak akkor tudott enni inni ha jött hozzá valaki mert a nővér a talcát sem volt hajlandó az ölébe tenni vagy adni egy pohar vizet, akihez nem ment rokon az büdösen feküdt az ágyba mert nem mosdattak meg sok nap után sem. Olyan betegekről van szó akik pl mellkas műtét után becsövezve ágyhoz kötve feküdtek. Katasztrófa mi van egyes helyeken. Pl korányiban a nővér a friss tüfőmütöttek között befújta magát dezodorral és hiába kérték ablakot nyitni sem akart miközben fuldoklott miatta a sok beteg. Nem ér rá ablakot nyitni mondta mikózben a kavéját kavargatta unottan 20 percig. Engem úgy kiosztottak mikor felebredtem 3.5 óras műtét után azt sem tudtam hol vagyok mert nem a kórteremben voltam. Akartam valakivel beszélni de senki nem volt ott, meg voltam ijedve és azt mereszeltem mondani félig bekábult állapotomban kedvesen és halkan hogy "hahó" hátha valaki meghall és odajön. Csengö gomb nem volt. Erre kiosztottak mit képzelek "talán kedves nőverke legyen szíves. " nem tudom ez a mondat félig leszedálva egy nagy műtét után kinek jutott volna az eszébe. Semmi emberség nem volt bennük. Ejjel felénk sem néztek az intenzíven. Pedig már mindenkinek víjjogott a gépe hogy valami nem jó. Nőverke lement aludni. Csoda hogy túléltük az éjszakát. Persze a beteg nem tudott aludni mert majd meg süketültünk a gépek sípolásától. Mesélhetnék még hosszan sajnos. :(
2020. aug. 6. 21:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Meglátás jó és megértem a kérdezőt, sajnos van aki ilyen eü. ellátással találkozik folyamatosan, nyilván neki ez az alap.

Az igazság viszont más egy kicsit. Szóba került a kiégés, ami nagy gond ebben a szakmában, csak hát ha őket nem alkalmaznák, akkor eléggé megcsapanna a létszám. Itt van még a hozzá nem értés és a jellem, ami igazán meghatározza a viselkedést. Ha valaki nem érti meg, hogy egy műtét után felébredt beteg milyen állapotban van és hogy kell a helyzetet kezelni, akkor az nem ide való. A megoldás viszont ebben a szakmában ezekre nem létezik sajnos.

2020. aug. 10. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!