Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az orvosok többsége miért...

Az orvosok többsége miért bánik lekezelően a betegeivel?

Figyelt kérdés

2013. jún. 7. 09:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%

Mert azt hiszik, hogy aki beteg és elesett az hülye is és szellemi fogyatékos is.

( Sajnos én is sokszor találkoztam ezzel a hozzáállással)

2013. jún. 7. 09:59
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Én eddig még szerencsére soha nem találkoztam lekezelő orvossal. Most vagy valóban bunkók a környezetedben lévő orvosok, vagy te észre sem veszed, és te nem a megfelelő stílusban beszélsz velük. ;)
2013. jún. 7. 10:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert míg a betegnek a saját problémája a legnagyobb, addig az orvosnak ő egy a futószalagon. Tisztelet a kivételnek.
2013. jún. 7. 10:09
 4/17 anonim ***** válasza:
43%
Azért a betegeket sem kell félteni, van köztük is bunkó bőven. Többek között ezért hagyom itt az országot amint tehetem. Már nincs meg az a megbecsülés mint régen, mindegyik okoskodik, mert olvasott valamit a neten és az biztos úgy igaz... A hangnem inkább a betegek irányából minősíthetetlen, ezt több kolléga is meg tudná erősíteni.
2013. jún. 7. 10:44
 5/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: említenél néhány példát?
2013. jún. 7. 11:05
 6/17 anonim ***** válasza:
74%

Csak egy futó kérdés 77%-os orvoshoz:

Szerinted máshol, ahol a betegek kemény pénzeket fizetnek ki betegbiztosításra és a pénzükért igazi, színvonalas ellátást várnak el más lesz a helyzet? Esetleg ott ti is jobban fogtok bánni a betegekkel?

Megjegyzem mindkét szülőm krónikus beteg, az elmúlt 8-10 évben rengeteg orvossal és egészségügyi dolgozóval találkoztam és hidd el sokszor kritikán aluli a viselkedésük (viselkedésetek), a betegeket egyszerű húsnak tekintitek, ha kérdezni merünk valamit, meg szeretnénk érteni, hogy mi miért történik, akkor csak türelmetlenség a válasz és pikírt megjegyzéseket kapunk.

A legtöbb magyar orvos csak szerveket gyógyít, nem pedig élő és érző embereket.

2013. jún. 7. 12:17
 7/17 A kérdező kommentje:

Ezt én is sok helyen tapasztaltam, ezért írtam ki a kérdést.

Egészen pontosan arra vagyok kíváncsi, mi lehet ennek az oka. Hogyan alakult ki ez a bizarr hangnem a betegellátásban? 100 évvel ezelőtt mennyiben volt más a helyzet? És mi a különbség nyugat-európai vagy amerikai és a hazai viszonyok között?

2013. jún. 7. 15:03
 8/17 anonim ***** válasza:
Régen is csak a gazdagok engedhették meg maguknak az orvost és most is. Miskolcon a nőgyógyász rendelési időben kijárkál cigizni,miközben a nő ott fekszik széttárt lábakkal. Vagy az alap,hogy az orvos akkor is tartja a markát,ha semmit sem csinál. Némelyik orvos annyira fúl lóvés,hogy azt sem tudja hány magánrendelést nyisson.
2013. jún. 7. 15:16
 9/17 anonim ***** válasza:
75%

Úgy alakult ki, hogy:

1. kevés a fizetés --> 2. kevés az orvos --> 3. sok beteg jut egy orvosra --> 4. kevés idő jut egy betegre.

Átlagosan a magyar eü-ben úgy emlékszem 5!!! perc jut egy betegre.

A kevés orvos --> sok beteg összefüggésből adódik az is, hogy sokat kell dolgozniuk, sok ügyeletet kell vállalniuk.

És bizony ha az ember egész nap, meg még egész éjszaka is dolgozik, akkor elfárad. És ha az ember elfárad, akkor általában morcos, kedvetlen, de legalábbis semmiképpen sem mosolygós és kedves.

Aztán ott van az is, hogy a betegek jó része is úgy megy orvoshoz, hogy közben szarba sem nézi. (Csak akkor minek megy el?...)

Meg vannak olyanok, akik hobbiból járnak orvoshoz, mert éppen nincs jobb dolguk. Unokatesóm traumatológián dolgozott (baleseti sebészet!!!!), erre nyáron tömegével mentek az emberek SZÚNYOGCSÍPÉSSEL. Naná, hogy ideges szerencsétlen, mikor a 20. szúnyogcsípéses hülyének kell elmondania, hogy ezzel nem kell orvoshoz menni...

Plusz közrejátszik az, hogy betegen az ember érzékenyebb. Alapból vannak problémái, kiszolgáltatott, fél. Ha nem annyira kedves az orvos, ahogy azt ő elvárná, akkor bizony igen sokáig emlékezni fog rá.

Míg ha a boltban bunkó veled az eladó, akkor 5 percig háborogsz rajta, elmeséled a szomszédnak, aztán elfelejted.

Ha az orvos volt bunkó, azt biztos, hogy évek múlva is emlegetni fogod.

Illetve ha 10 orvosból 9 teljesen normális és kedves, arra nem fogsz emlékezni. Csak arra az 1 bunkóra.

A bunkóság/lenézés stb nem az orvosok specifikus tulajdonsága, hanem úgy általában az embereké.

Sem az orvosi előtt, sem közben, sem pedig utána nincs szűrő arra, hogy a "bunkó"-kat megfogják...

Az orvosok között is pontosan ugyanannyi bunkó van, mint az összes többi szakmában, csak ott jobban feltűnik.

Egyébként meg szerintem az sem normális, hogy állandóan hergelik az orvosokat és a betegeket egymás ellen.

Azért is tart itt az eü, ahol, mert az állam elkú.rja, aztán rákeni szépen a dolgozókra, és ellenük uszítja a népet.

2013. jún. 7. 17:12
 10/17 anonim ***** válasza:
45%

"És mi a különbség nyugat-európai vagy amerikai és a hazai viszonyok között?"

Volt szerencsém kint tölteni a belgyógyászat gyakorlatot Ausztriában.

Mi van kint? Szép, rendezett, tágas környezet. A szobák jól felszereltek, nem 10 ágy van bezsúfolva egy 20 nm-es szobába.

Van elég eszköz, nem kell hozzá a klinikát körbejárni.

Az orvosok egy hónapban max. 2-3 alkalommal ügyelnek. Egyébként kb. egész nap a gépet verték, meg napi kétszer viziteltek, meg felvettek pár beteget.

Jah, és persze mindezért több ezer eurócskát kapnak havonta.

Mi van itthon?

Rengeteg ügyelet, túlóra, amit nem mindig honorálnak. Baromi sok beteg, zsúfolt szobák (gyakorlaton nem férünk be...), kevés eszköz. Lassan már az orvosnak kell vinni a kötszert is...

És mindezért kevés fizetés.

2013. jún. 7. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!