Az ambuláns lapot, amit a szakrendelőben feltöltenek a netre (eeszt), azt csak én tudom megnézni, vagy más orvos is? (pl. háziorvos, más szakrendelő orvosa stb.)Szóval tud-e turkálni a leleteim között?
Az eeszt országos rendszer, minden (magán is!) EÜ szolgáltatónak csatlakoznia kellett hozzá. Semmi köze ahhoz, hogy hol milyen egyéb rendszert használnak.
Igen, látja, inkább "lusta". Töltsd le, és küldd át neki.
Az oldalon van önrendelkezés menüpont, ahol be lehet állítani a korlátozásokat. Alapállapotban a háziorvosod és a kezelőorvosod is látja az összes adatodat, intézményenként akár orvosonként is van lehetőség tiltani és engedélyezni is.
Szia!
Én megirom a tapasztalatom.
Tavaly mikor kórházban voltam, nekem a haziorvosom végig figyelte a bentletem alatt a leleteimet, amit ugye az eeszt jelzett is. Szóval, ha nincs letiltva akkor látja.
Ha egy kórházban voltál, például tavaly, illetve tegnap, és bár letiltottad, hogy hozzaferjenek, attól még én úgy tudom, hogy a kórházakban van valami "sima" rendszer is, ahova felkerul minden, mint régebben, és így hozzá tudnak férni, de csak a saját kórházi dokumentumokhoz, más kórház dokumentumaihoz ha le van tiltva tuti nem. Most, hogy van az eeszt, így nem tudom, hogy működik-e ez még, illetve azt sem tudom, hogy korábban minden kórházban volt-e ilyen. Pedig ez engem is érdekelne, mert egy kórházba járok, ha szükséges, és több ismerősöm is dolgozik ott, így én csak azt az egy kórházat tiltottam le, de ha valóban van még ilyen akkor fölösleges volt..
(Mondjuk, most hogy gondolkodom, ebben a letiltott kórházba járok bőrgyógyászatra, és látják a régebbi dokumentumaimat, de lehet ez csak szakrendelesenkent van.. Nem tudom.. Ilyenekről nem írnak, csak az eeszt működéséről)
Ha letiltottad, akkor nem tudják megnézni. DE ha sürgős beavatkozás kell, akkor az orvos úgymond fel tudja törni, és meg tudja nézni a dokumentumokat rólad.
Remélem érthetően fogalmaztam, a helyesírásert bocsánatot kérek, mert a telo automatikusan javít mindent rosszul. :(
Az EESZT csak egy plusz rendszer, ami pont arra van, hogy a kórházi rendszerek közötti átjárhatatlanságot megoldja.
Adott intézményben van ettől még saját rendszer és ott is megvan minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!