Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » SOS! Ha valaki esetleg ért...

SOS! Ha valaki esetleg ért EKG értelmezéséhez, annak a segítségét várom: 65/min, fr. Sr, norm. , PQ, QRS, ST isoel. , repol. Zavar nincs. Ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Amúgy sajnos szupraventikuláris tachycardiától szenvedek egészen pici korom óta és most mentem vissza nemrég kontrollra, és elvileg március végén megint vissza kellene mennem, de rettenetesen félek, hogy a mostani koronavírus őrület miatt, már lehet nem fognak fogadni vagy velem foglalkozni. Nem tudom, hogy most én nem számítok-e veszélyeztetettnek az állapotom miatt. Hatalmas segítség lenne, ha valaki esetleg tudna nekem ennek az értelmezésében segíteni. (Olvastam egyébként, hogy a tachycardia hosszútávon okozhat szövődményeket... de annak az EKG-n kellene látszódnia, nem?)
2020. márc. 19. 17:08
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Amikor túlpörög azt sem viselem túl jól, és igen, az megterhelő. de sajnos ezek a rosszullétek, amiről beszélek a ritmuszavartól függetlenül jelentkeznek. Próbáltam a dokit faggatni, hogy esetleg valamilyen keringési probléma vagy ilyesmi nem okozhatja-e. Hát lezárta annyival, hogy "szerintem nem, mert nem úgy néz ki". :D és az általában idősebb korban alakul ki blabla. Meg tudom, h leginkább túlsúlyosaknál, meg cukorbetegségben szenvedőknél stb. (Én egyik sem vagyok hála az égnek!). de sajnos dohányoztam elég sokáig, kb két hete szoktam le teljesen, és ezt el is mondtam neki, de azt mondta, hogy ahhoz nagyon sokáig kell szívni és idősebbnek kell lenni, hogy keringési zavart, vagy érszűkületet okozzon esetleg. És nem akarok hipochondernek tűnni... :D meg dilisnek sem. Ezért sem mertem annyira nagyon nyomni a témát. De valami oka biztos, hogy van és nagyon zavar. Mert az életminőségemet rontja... :( És egy kicsit azért felelőtlenségnek tartom, hogy egy orvos leráz annyival, hogy hát "szerinte nem"... Meg nyilván nem most van annak sem itt az ideje, h orvosról orvosra rohangáljak.
2020. márc. 26. 12:48
 22/22 anonim ***** válasza:

Nehéz jó kardiológust találni sajnos.... nekem is sok időbe telt :)

Megpróbálhatod még azt is, hogy nem szeded a gyógyszert 4-5 napig és, hogy érzel-e bármi különbséget.

Mert ugye ezek a gyógyszerek lassítják a szívet.

2020. márc. 26. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!