Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » SOS! Ha valaki esetleg ért...

SOS! Ha valaki esetleg ért EKG értelmezéséhez, annak a segítségét várom: 65/min, fr. Sr, norm. , PQ, QRS, ST isoel. , repol. Zavar nincs. Ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Amúgy sajnos szupraventikuláris tachycardiától szenvedek egészen pici korom óta és most mentem vissza nemrég kontrollra, és elvileg március végén megint vissza kellene mennem, de rettenetesen félek, hogy a mostani koronavírus őrület miatt, már lehet nem fognak fogadni vagy velem foglalkozni. Nem tudom, hogy most én nem számítok-e veszélyeztetettnek az állapotom miatt. Hatalmas segítség lenne, ha valaki esetleg tudna nekem ennek az értelmezésében segíteni. (Olvastam egyébként, hogy a tachycardia hosszútávon okozhat szövődményeket... de annak az EKG-n kellene látszódnia, nem?)
2020. márc. 19. 17:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A Gottsegen Gyorgy kardiologiai intezetben mutottek. Es most bejelentkeztem egy maganrendelesre, ahova ELVILEG (vagy jelenlegi allas szerint meg mehetek)... :/ de kire gondoltal? Neki is maganrendelese van? Amugy van arrol felvetel, mert kaptam ilyen kis EKG eszkozt amivel fel kell venni es parat elkaptam. De ugye ott rendeles mar nincs de a leleteimert elivileg bemehetek ....
2020. márc. 20. 19:24
 12/22 A kérdező kommentje:
Ja es Budapesti vagyok :)
2020. márc. 20. 19:24
 13/22 anonim ***** válasza:

Na akkor tudok jó orvost/helyet ajánlani :)

Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika.

Dr. Szegedi Nándor

Amikor először találkoztam vele, akkor azt hittem ő az orvosom segédje vagy valami hasonló mert annyira fiatal :D

Ő is 88-as születésű mint én de nagyon profi.

Csak ajánlani tudom, a ritmuszavarok ablációs kezelése a szakterülete.

Ez ingyenes, nem kell fizetned, támogatja a TB.

Csak most a járvány miatt kérdés hogy lehet bejutni illetve időpontot kapni.

Én fél évre kaptam időpontot kb. 2019.januárra.

Bementem és rá fél órára már kezdődött is a műtét, amit gondolom nem kell részleteznem :)

Nem egy kellemes de túl lehet élni.

2020. márc. 21. 11:15
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, vannak emlekeim rola :) de egy maganklinikat sikerult talalnom, akik meg nyitva vannak, amugy minden ambulans rendelest beszuntettek.... :(
2020. márc. 21. 18:09
 15/22 A kérdező kommentje:
De nagyon koszonom!!!
2020. márc. 21. 18:09
 16/22 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen! :)

Ott a magánklinikán is csinálnak ilyen műtétet?

2020. márc. 22. 13:07
 17/22 A kérdező kommentje:
Sajnos azt nem tudom :( holnap reggel megyek 10:30-ra remelhetoleg akkor majd minden kiderul. De ha vegeznenek is, akkor sem hinnem, hogy mostanaban elvegeznek a jelenlegi helyzetre valo tekintettel. Es megkerdeztem a recepcios holgyet, aki az idopontot adta, hogy oket bezarhatjak-e es azt mondta, hogy sajnos igen. De ha ilyesmi tortenne, akkor termeszetesen szolnak. Hat en nagyon remelem, hogy meg hnap reggelig valahogy kibirjak :D amugy meg annyit szerettem volna kerdezni, hogy te egyaltalan soha semmilyen gyogyszert nem szedtel erre? Es neked milyen gyakran voltak palpitacioid? Naponta? Vagy azert annyira gyakran nem?
2020. márc. 22. 16:52
 18/22 anonim ***** válasza:

Hát akkor csak lehet feleslegesen dobsz ki pénzt....

Lehet csak ugyan azt fogják mondani mint amit már amúgy is tudsz :)

Nekem elég változó volt...

Az extrasystole naponta volt kb. 10 jó erős nagy melléverés.

Most 10 naponta ha van 1 de az is sokkal kevésbé érezhető.

Maga a hirtelen gyors szívverés elég változó volt.

Volt amikor fél évig semmi, aztán volt amikor hetente.

De aztán elkezdtem nagyon figyelni a mozgásomra, lassan leülni a székre,ágyra... ha le kell guggolni akkor azt is lassan. Hajuldozást amennyire tudtam kerültem, ha muszáj volt akkor úgy csináltam mint egy 100 éves öreg nehogy rosszul legyek (főleg ha nem otthon voltam).

Bár pszichésen így is rossz volt, attól tartani, hogy mikor leszek rosszul vagy, hogy éppen hol leszek rosszul?

Így is 1 év kellett mire hozzászoktam vagyis felfogtam, hogy most már nem kell magam kímélni, azt csinálhatok amit akarok :D

De az óvatosság nagyon belém rögzült :)

Múltkor is el voltam kirándulni egy erdőben, egy kidőlt fán kellett átmászni... szép óvatosan felléptem rá és akkor ugrott be, hogy nem is kell már óvatoskodni, így úgy leugrottam róla mint állat.

Ezt majd Te is megtapasztalod ha megműtenek és elmúlik ez a dolog nálad :)

2020. márc. 22. 17:17
 19/22 A kérdező kommentje:
azt mondták, hogy valóban majd meg kellene ismételni az ablációt, de a jelenlegi helyzet miatt ilyen beavatkozást most nem vállalnak... :( de amúgy ami engem jobban aggaszt, az az, hogy pár hónapja elindult nálam egy ilyen nagyon furcsa szédüléses gyengeségérzéssel járó rosszullét... és néha nagyon rossz. és nem tudom, hogy ez vajon összeköttetésben lehet-e ezzel az állapottal vagy esetleg azzal, hogy régóta szedem a verapamilt. Csináltak itt is nyugalmi EKG-t és Ultrahangot is és az UH szervi eltérést hála Istennek nem mutatott. Tehát a szívem elvileg ép struktúrájú... ennek ellenére szerinted lehetséges, hogy valamilyen szív- és érrendszeri dolog húzodjon meg a háttérben? :/
2020. márc. 23. 18:39
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha a szív ép struktúrájú akkor nem hiszem, hogy bármi szervi bajod lenne, egyszerűen rossz "jelet" kap valahonnan a szív.

Ez a rosszullét mikor van?

Amikor pörög a szíved vagy amikor 60-70 a pulzusod?

Én akkor voltam rosszul amikor pörgött a szívem mert nem volt teljes az összehúzódás.

2020. márc. 25. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!