Halottatok már ilyet? Ezt mégis, hogy gondolja egy orvos?
Siman mondhatta. Ha ki volt akadva, mert segiteni akar es frusztralt mi baja lehet a baratodnak, akkor siman szoktak ilyeneket mondani. Nem mind csak aki sok olyannal talalkozik, hogy mintha gyogyulni se akarna viselkedesu.
Besargulasra: Gilbert szindromara kerdezzen ra a haverod. Ez egy genetikak eredetu betegseg magas bilirubinszintet okoz (es hat szemfeherje sargulast vagy akar a bor besargulasat), nem szoktak ra gondolni az orvosok!!! Raadasul inkabb olyankor derul ki, ha valaki elkezd ezzel a korral tobbet alkoholizalni, mert az alkohol ront ezen es olyankor sargulnak. Csaladban unkatestveremnek, aki sose ivott egyszer lett egy idoszaka, amikor bulikban egy egy poharkat leguritott aztan egyszercsak sargulni kezdett vegul kiderult ez Gilbert szindroma, ha lehet ne igyon vagy csak ritkan. Amugy nala komolyabb gondot nem okozott. Azota jobban odafigyel a taplalkozasara, neha majtisztito kurat vegez es koszoni azota nem sargult be.
Nálam kétesélyes volt a dolog. Egyik oka bizony az alkohol volt, amit akkoriban sajnos amúgy is sűrűn fogyasztottam, de egyik alkalommal nagyon elszaladt velem a ló. Jó zsíros, csülkös kaját ettem, hozzá bort, nem keveset. Elkezdett fájni a gyomrom, azt hittem, a zsírostól, úgyhogy gyorsan vettem egy Unicumot és azt is bedobtam.. Úgy lett másnapra akut hasnyálmirigy-gyulladásom (szörnyű máj-értékekkel), mint a huzat... Pirosat pisiltem, besárgultam, görcsöltem.
Közben már régóta voltak epeköveim is, többször javasolták, hogy vetessem ki, de évekig halogattam.
Így aztán nem derült ki, hogy melyik dolog okozta a hasnyálmirigy-gyulladást, ezért csináltak ERCP-t is, aztán kivették az epeköveket. Azóta viszonylag jól vagyok, de az emésztésem nem az igazi (mondjuk, sosem volt az).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!