Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Halottatok már ilyet? Ezt...

Halottatok már ilyet? Ezt mégis, hogy gondolja egy orvos?

Figyelt kérdés
Gyerekkori jó barátom 32 éves, általános iskolába és gimibe is egy osztàlyba jártunk. Végig nagyon jó baràtok voltunk, gyerekként nyàri tàborba is együtt jártunk, sok szèp közös fiatalkori emlékünk van együtt. Èn tanár lettem ő informatikus. Barátom sajnos súlyos beteg, besárgult és nem tudjàk, hogy miért. Össze-vissza vizsgàlgatják a kórhàzban semmi érdemlegeset nem találnak. A máj eredményei viszont egyre rosszabbak. Most ercp-re akarja küldeni az orvos, amibe barátom nem akar beleegyezni. Erre az orvos azt ajànlotta, hogy akkor ugorjon ki az ablakon, mert ugyanaz lesz a végeredmény csak úgy gyorsabb. Ilyet mondhat egy orvos? Baràtom nem egy szavahihetetlen ember, aki hazudna ràadásul ilyenben.

#sárgaság #barátom beteg #kórházi ellátàs #öngyilkossàgra valo buzdítás
2020. jan. 12. 21:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Hát igen. És Te még csak 32 éves vagy. Amikor már időseb az ember,akkor nehezebben tolerálja az ilyeneket. Lehet,hogy 60 évesen Te is kiabálni fogsz :)
2020. jan. 12. 21:59
 12/25 A kérdező kommentje:
Elképzelhető. Remélem megèlem és nem járok úgy mint anyàm, aki 45 évesen meghalt ràkban, pedig neki sem volt semmi káros szenvedèlye, csak ugye az a frànya genetika.
2020. jan. 12. 22:02
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát,igen. Sajnálom édesanyádat! A barátodat pedig próbáld rávenni,hogy csináltassa meg az endoscopos vizsgálatot!
2020. jan. 12. 22:07
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszi. Persze vállalja. Nem hülye, csak akkor ott nem akarta valamièrt. De tudja, hogy nincs más út. Bár állítólag annak is van veszélye pl. A hasnyàlmirigy gyulladás, amibe pl. Kwresztapàm halt bele 62 évesen tavaly. Azért az ercp sem veszélytelen, de sokkal kevésbe veszélyes mint egy nagy hasi műtét. Keresztapàm mondjuk sokat ivott, neki azért lett. Úgy hogy ha valaki itt inna, ha nem akar neghalni fejezze be, mert keresztapám is belehalt.
2020. jan. 12. 22:23
 15/25 A kérdező kommentje:
Perszé azért az orvosoknak sem könnyű. Vannak nehéz betegek is. Pl. A múltkor, amikor bent voltam a kórhàzban az egyik betegtársam, egy 24 éves fiatalember. Rossz hírt kapott, haza akart menni mindenáron, de a betegsége indokolta, hogy még bentaradjon 2 hétig vizsgálatokon, megfigyelésen. Erre azzal jött a nővérkének, hogy ha nem engedik ki, akkor öngyilkos lesz, mert ő mindenáron haza akart menni.
2020. jan. 12. 22:40
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Siman mondhatta. Ha ki volt akadva, mert segiteni akar es frusztralt mi baja lehet a baratodnak, akkor siman szoktak ilyeneket mondani. Nem mind csak aki sok olyannal talalkozik, hogy mintha gyogyulni se akarna viselkedesu.

Besargulasra: Gilbert szindromara kerdezzen ra a haverod. Ez egy genetikak eredetu betegseg magas bilirubinszintet okoz (es hat szemfeherje sargulast vagy akar a bor besargulasat), nem szoktak ra gondolni az orvosok!!! Raadasul inkabb olyankor derul ki, ha valaki elkezd ezzel a korral tobbet alkoholizalni, mert az alkohol ront ezen es olyankor sargulnak. Csaladban unkatestveremnek, aki sose ivott egyszer lett egy idoszaka, amikor bulikban egy egy poharkat leguritott aztan egyszercsak sargulni kezdett vegul kiderult ez Gilbert szindroma, ha lehet ne igyon vagy csak ritkan. Amugy nala komolyabb gondot nem okozott. Azota jobban odafigyel a taplalkozasara, neha majtisztito kurat vegez es koszoni azota nem sargult be.

2020. jan. 13. 02:30
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez elég csúnya beszólás volt, nekem sem esett volna jól. Volt ERCP-m, úgy, hogy hasnyálmirigy-gyulladásom is volt előtte, szóval, nem volt kockázatmentes. Epeműtétre is elő voltam jegyezve, előtte csinálták az ERCP-t. Én beleegyeztem, szerencsére mindenki rendes volt velem, nem panaszkodhatok. Nem altattak, állítólag adtak bódítót, de azt én meg sem éreztem. Elég kellemetlen beavatkozás volt, de kibírható (nem találtak követ az epevezetékben). Jobb túlesni rajta.
2020. jan. 13. 14:37
 18/25 A kérdező kommentje:
És azt meg tudták mondani, hogy mitől lett hasnyálmirigy gyulladásod? Mert azt tudom, hogy alkoholtól lehet meg epekőtől pl. Zsíros étkezések.
2020. jan. 13. 14:41
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálam kétesélyes volt a dolog. Egyik oka bizony az alkohol volt, amit akkoriban sajnos amúgy is sűrűn fogyasztottam, de egyik alkalommal nagyon elszaladt velem a ló. Jó zsíros, csülkös kaját ettem, hozzá bort, nem keveset. Elkezdett fájni a gyomrom, azt hittem, a zsírostól, úgyhogy gyorsan vettem egy Unicumot és azt is bedobtam.. Úgy lett másnapra akut hasnyálmirigy-gyulladásom (szörnyű máj-értékekkel), mint a huzat... Pirosat pisiltem, besárgultam, görcsöltem.

Közben már régóta voltak epeköveim is, többször javasolták, hogy vetessem ki, de évekig halogattam.

Így aztán nem derült ki, hogy melyik dolog okozta a hasnyálmirigy-gyulladást, ezért csináltak ERCP-t is, aztán kivették az epeköveket. Azóta viszonylag jól vagyok, de az emésztésem nem az igazi (mondjuk, sosem volt az).

2020. jan. 13. 15:31
 20/25 A kérdező kommentje:
Barátom közben beleegyezett az ercp-be. A héten megcsinàljàk neki. Azt mondta nekem, hogy nem is attól fél igazán, hogy kellemetleb lesz, fájni fog, hanem, hogy nagyon rossz hírt fognak közölni vele, pl. Hogy rákos. Megértem őt. Én is amikor feküdtem egyszer a kórházba egy idősebb szoba társammal közölték, hogy tüdő rákja van és előrehaladott, kb. Fél ève van hátra vagy annyi sem. Rettenetes lehet ilyen hírt kapni.
2020. jan. 13. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!