Ma megmutattam a bőrgyógyásznak egy anyajegyemet, amire azt mondta hogy le kell szedni. Azt mondta nem kell megijedni, de én most mégis meg vagyok ijedve, mi van ha ez már eg kialakult melanoma? A leírásban leírtam, hogy mi olvasható a leletben.
/"A jobb alkaron dermatoscoppal durva pigmentszerkezeti szabálytalanságot mutató compound naevus, mely egyértelmű megindulás jeleit nem mutatja. Polarizált fény vizsgálattal malignitásra utaló eltérés szintén nem észlelhető."
Diagnózis: 17810 Naevus (nem-daganatos)/
Ez van a leletemre írva. Ez ugye azt jelenti, hogy még nem lehet baj, vagy esetleg az eltávolítás után a szövettani vizsgálaton még kiderülhet, hogy rosszindulatú bajom van? Nagyon félek most, mert egy olyan festékes anyajegyről van szó (max 4-5 mm lehet), ami régen mindig sötét volt, de már egy jó ideje elkezdett halványulni és olyan, mintha részlegesen eltűnne. Szerintem simán van már 1-2 éve hogy elkezdett elhalványulni, soha nem gondoltam hogy az is baj, hogy halványul. :/ Most nagyon félek, tudnátok valami véleményt mondani?
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Igen, a bőrgyógyász azt írta a papíromra, hogy "terápia: in toto sebészeti excisio", remélem jól írtam. Ez gondolom azt jelenti, hogy teljes egészében kivágják majd a problémás részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!