Menjek ezért ügyeletre?
Figyelt kérdés
Tegnap tűz gyújtás közben egy fával a köröm mellett felshasitottam , vérzett , kimostam és leragasztottam. Majd később tettem rá Betadine. Fájni nem faj csak érzékeny. És nem tudom van benne szálka maradva vagy nincs mert picit szivarog belőle valami és be van pirosodva. Gondoltam teszek rá valami antibiotikumos kenőcsöt . Mert ha ügyeletre mész ilyesmivel olyan hülyén néznek . És 2018- ban kaptam tetanusz oltást akkor most újra oltassam magam vagy ne ?2020. jan. 3. 06:31
1/1 anonim válasza:
Nem kell újabb tetanusz, ügyeletre menni pláne nem kell. Az orvos is ember, ő is csak annyit lát a szálkából, mint te. Ha te úgy látod, hogy nincs benne, ő is úgy fogja látni. Ha van benne, ki fog lökődni, ne aggódj miatta. A szivárgás hamarosan eláll, a pirosodás is pár napon belül. Akkor érdemes orvoshoz menni (nem ügyeletre!!!), ha begennyesedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!