Elvágtam az ujjam késsel, elég méyre. Fáj is. Mi a teendő?
Egyedül vagyok itthon, nem volt részem ilyesmiben. Sajnos nemtudom mit kell tenni. Kicsit hideg viz alá dugtam, aztán olyan gézzel bekötöttem. Ezt kell tenni? Lüktet kicsit, talán túl szoros a kötés?
Segitsetek lécci...13l
Lemos, hintőpor, beköt. Ha lüktet, akkor valószínű szoros, lazíts rajta. HA nagyon vérzett, akkor nem gond, ha 10 percig szorosan hagyod.
Kezed legyen feljebb a felsőtestednél (ülj le, és tedd magasabbra, pl. asztalra). Hamarabb eláll, és nem is fog úgy fájni.
Ha nem csinálsz már semmit, a vérzés elállt, akkor vedd le a kötést, hamarabb gyógyul. Éjszakára érdemes rá visszarakni, hogy ne szakadjon fel a seb.
Semmi fertőtéenitő nincs. Kerestem már :( És a szüleim telefonja nincs térerőben. Mig hazajönnek igy kell maradjak.Remélem jól tettem amit idáig tettem. Újra kötöm, mert lüktet.
A hüvelykujjam hajlatát vágtam el, és felül az ujjbegyemnél nem nagyon érzek semmit. Normális ez?
Pálinka van otthon? Az is fertőtlenít.
Ha mély a seb, akkor össze kell varrni. Ha a szülők nincsenek otthon, akkor kérj segítséget az egyik szomszédtól. Telefonkönyv van? Biztos benne vana háziorvos vagy az ügyelet száma.
Tudom mozgatni, és hát érzek is vele, de valahogy másképp mint a jobb hüvelykujjammal. Picit zsibbadt, inkább úgy mondanám.
Nem tudok sebészetre menni, mert ebben a kis faluban nincs, csak a mellettünk levőben van a háziorvos. Remélme nemsokára hazakerülnek a szüleim, és megmondják mi a teendő. Csak picit megijedtem, hogy vajon jól teszeme amit teszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!