Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Elvágtam késsel a nagyujjam,...

Elvágtam késsel a nagyujjam, kb az ujjam feléig bement a kés, nagyon vérzett, mit tegyek? (ez volt 11-kor)

Figyelt kérdés
Most,kb 5-kor észrevettem hogy a nyilástól balra,meg jobbra is van ilyen sárgás folyadék a bőr alatt... ez genny? és ha igen,mit kell tennem?lécci HELP?!
2009. ápr. 22. 19:59
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Sztem menj el az ügyeletre vagy a sebészetre, legalább megnézetni h mégis mit kell vele csinálni!
2009. ápr. 22. 20:04
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Igen ez genny, menj a sebészetre, mert nem kellemes az elfertőződött seb. A vérmérgezésről nem is beszélve.
2009. ápr. 22. 20:05
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
lehet genyn, vagy valami szövetközti folyadék, nyomd ki , töröld le, fertőtlenitsd betadinnal vagy valami egyéb fertőtlenítő-oldattal, vagy tegyél rá hintőport, és ragaszd le nagyobb méretű ragtapasszal. Naponta cseréld és kend körömvirágkenőccsel( tégelyes, sötétsárga színű zsíros kenőcs) ha nem javul néhány napon belül sőt rosszabb lesz, akkor háziorvos.
2009. ápr. 22. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Irány a baleseti, ezzel ne hülyéskedj!
2009. ápr. 22. 20:06
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
előző vok: ha negyon fáj vagy nagyon sok a genny, akkor inkább tényleg sebész!
2009. ápr. 22. 20:07
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Érdemes fertőtleníteni, van ilyen speciális fertőtlenítő spray,de a hidrogénperoxid is jó.Az szépen kipezsegteti belőle a baktériumokat.
2009. ápr. 22. 20:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,sokat segitettetek!:) hát kb 3 cm-es a vágás,kicsit szétvan nyilva,és a vágás mellett kb mindkét oldalról fél-fél cm-es sárga gennyoszlopok vannak... mit tegyek?:)
2009. ápr. 22. 20:16
 8/10 anonim ***** válasza:
94%

Ennyi idő alatt nem gennyesedhetett el.

Viszont remélem, ezt már nem is olvasod, mert az ügyelet felé tartasz! Muszáj megmutatnod ovosnak.

2009. ápr. 22. 20:17
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Én favésővel vágtam bele a nagyujjamba,félig belement a véső,3-4 órát vérzett, lefertőtlenítettem, nem tettem rá kötést, hogy kapjon levegőt(fürdéskor azért bekötöttem, gumikesztyű, meg mikor dolgoztam)és egy hét alatt begyógyult magától.
2009. ápr. 22. 20:22
 10/10 anonim válasza:
Szerintem meg csak szopatod a népet a hülyeségeddel.
2009. ápr. 23. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!