Május óta folyamatosan táppénzen vagyok. Volt benne 5 hét kórházi ellátás is. A cégemnek folyamatosan adom le az orvosi igazolásokat. Táppénzt azonban utoljára júliusban kaptam. Mit tehetek, hová fordulhatok jogorvoslatért?
#1 Miről kellene beszélnem? Arról, ami jogosan megjár, de 3 hónapja nem fizetnek? Felmondhatnak ugyan a táppénz ideje alatt is, de érvénybe csak a keresőképtelenség lejártával léphet. Ez pedig max 1 év is lehet.
A cégre is vonatkoznak jogszabályok, tudtommal 21 nap a maximális ügyintézési, utalási idő.
# Köszi. Próbálok utánanézni, de sajnos én sokat ez ügyben nem tehetek. Ígéretet kaptam már rá hetekkel ezelőtt is.
Aztán azóta sem történt semmi. Utoljára júliusban 9000 Ft, azóta semmi.Jóval 200 ezer Ft felett jár az elmaradt táppénz.
Utánanéztem milyen pénz érkezett eddig: május: 13 nap betegszabadság, június 2 nap betegszabi.
Táppénz gyanánt még egy fillért nem számoltak el!
#6: Alkalmazottként.De nem csak voltam, vagyok jelenleg is.
A helyzetet bonyolítja, hogy a cég telehelye megyei jogú város, a központ viszont bpi bejegyzésű.Így itt helyben nem lehet semmit intézkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!