Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szakítanátok valakivel csak...

Szakítanátok valakivel csak azért mert cigizik?

Figyelt kérdés
Már 1 éve hogy együtt vagyunk a párommal de egy dolog van amit én nem tudok elfogadni benne az pedig a dohányzás. Szeretem még mindig őt de leszokni nem akar arról a rohadt cigiről én meg elfogadni nem tudom SOHA. Nem tudom mit tegyek nem bírom már tovább. Azt hittem majd idővel miattam leteszi a cigit de sajnos nem történt meg. Próbálta de nem ment neki azt mondta. Én viszont látom hogy nem is akarja igazán letenni. Undorodom a cigitől meg attól is aki szívja és ez az érzés erősebb nálam. Már azon gondolkodom hogy szabaduljak ki ebből a kapcsolatból pedig szeretem a páromat de a cigit nem fogadom el. Mit tennétek a helyembe ezért elhagynátok?
2019. máj. 20. 05:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Nem tehetek róla engem a cigi nagyon zavar ez az utálat már kiskoromtól kezdve bennem van"

Persze, hogy nem tehetsz róla! Most még csak pont az kéne, hogy saját magadat kezdjed el okolni...!

Teljesen természetes, hogy az ember undorodik a mérgező bűztől. Pont ezért nem is lett volna szabad összejönnöd vele. Csak közben le is feküdtél vele, ugye, ami miatt a cigi ellenére is kialakult egyfajta kötelék. Kb. eddig tartott... Most már vedd észre végre, hogy nem akarsz életed végéig egy hamutálat nyalogatni, és engedd el. Ő se lenne boldog veled, te se vele. Mással viszont még boldog lehetsz. Te is, ő is.

2019. máj. 20. 17:00
 12/24 A kérdező kommentje:
Én főként azért utálom a cigit mert tudom hogy édesanyám is azért halt meg. 35 évig dohányzott ő is és tüdőbeteg lett. COPD je volt.
2019. máj. 20. 17:13
 13/24 A kérdező kommentje:
De a barátomat nem érdekli az egészsége azt mondta én a magam egészségével foglalkozzak ne az övével.
2019. máj. 20. 17:14
 14/24 anonim ***** válasza:
Szerintem normális dolog, ha az ember annak az egészségével is foglalkozik, akit szeret. Ha szerinted is, szerinte viszont nem - ebből is az látszik, hogy nem elég egyforma az értékrendetek...
2019. máj. 20. 19:23
 15/24 anonim ***** válasza:

"normális dolog, ha az ember annak az egészségével is foglalkozik, akit szeret."

Jogos megállapítás, ám sokat nyom a latban, hogy HOGYAN!

.

Kérdező!

Szerintem nem a cigizés a fő probléma.

Inkább abban látom, hogy a szerelem kezd megszokássá alakulni.

.

"Undorodom a cigitől meg attól is aki szívja" - mégis összejöttetek...

Most, egy év múltán rájöttél, hogy ki nem állhatod a dohányzás tényét és a dohányosokat.

Miért vártál ennyi ideig?

2019. máj. 20. 20:03
 16/24 A kérdező kommentje:
15 ös én már kezdettől fogva nem tudtam elfogadni hogy cigizik a kapcsolatunk eleje óta. Már azóta zavar ez a dolog.
2019. máj. 20. 20:29
 17/24 A kérdező kommentje:
Amúgy a párom már csak megszokásból szívja azt a szemetet azt mondta nekem meg persze az én bosszantásomra is mert tudja hogy zavar.
2019. máj. 21. 12:22
 18/24 anonim válasza:
az emberek nagy többsége megszokásból cigizik -_-
2019. máj. 21. 17:44
 19/24 A kérdező kommentje:
Most már végképp lemondtam arról,hogy a párom valaha is leszokik a cigiről mert tegnap bevallotta,hogy ő nem akarja letenni és nem tudja miért nem tudom elfogadni ezt az egy dolgot. Azt mondta ennyit legalább nézzek el neki meg,hogy ő nem akar papi életmódot folytatni nem akar mindenről lemondani. Szó szerint így mondta.Szóval feleslegesen várok a csodára mert ő soha nem fogja letenni a cigit talán majd csak akkor ha beteg lesz tőle. Szóval nem tudom mi lenne a jó megoldás de egy biztos,hogy amíg együtt leszünk emiatt örökké csak veszekedni fogunk. Azt mondta,hogy én nem akarom elfogadni,hogy cigizik mondtam neki,hogy nem tudom sajnálom az utálat sokkal erősebb bennem.
2019. máj. 22. 06:56
 20/24 anonim ***** válasza:

"ő nem akar papi életmódot folytatni nem akar mindenről lemondani"

Miért? Mi mindenről mond le? Csak az érdekesség kedvéért... Cölebsz életet él? Vagy miben hasonlít az élete egy papéhoz? (Egyébként a papok se mondanak le mindenről.)

"feleslegesen várok a csodára"

Ez bizony így van.

"ő soha nem fogja letenni a cigit talán majd csak akkor ha beteg lesz tőle"

Sőt, esélyes, hogy még akkor se, mert addigra már annyira erős lesz a függése. Te meg majd végigasszisztálhatod, ahogy meghal, de előtte még majd oxigénpalackon él, meg kemót kap, meg minden ilyen...

"Szóval nem tudom mi lenne a jó megoldás"

Pedig elég egyértelmű: nem asszisztálni neki tovább ahhoz, hogy folyamatosan gyilkolja magát, hanem lelépni. Ez az egy az, amitől esetleg majd észbe kap. De az akkor már nem a te ügyed lesz.

"de egy biztos,hogy amíg együtt leszünk emiatt örökké csak veszekedni fogunk. Azt mondta,hogy én nem akarom elfogadni,hogy cigizik mondtam neki,hogy nem tudom sajnálom az utálat sokkal erősebb bennem."

Ne csak mondd, hanem tegyél is magadért. Őérte nem tudsz tenni, ez már rég kiderült. Azzal sem, ha vele maradsz. Azzal csak annyit érsz el, hogy folyamatosan bele leszel kényszerítve a passzív dohányzásba meg a stresszbe. Mindkettő öl. Saját magadért te vagy felelős, nem más.

2019. máj. 22. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!