Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szakítanátok valakivel csak...

Szakítanátok valakivel csak azért mert cigizik?

Figyelt kérdés
Már 1 éve hogy együtt vagyunk a párommal de egy dolog van amit én nem tudok elfogadni benne az pedig a dohányzás. Szeretem még mindig őt de leszokni nem akar arról a rohadt cigiről én meg elfogadni nem tudom SOHA. Nem tudom mit tegyek nem bírom már tovább. Azt hittem majd idővel miattam leteszi a cigit de sajnos nem történt meg. Próbálta de nem ment neki azt mondta. Én viszont látom hogy nem is akarja igazán letenni. Undorodom a cigitől meg attól is aki szívja és ez az érzés erősebb nálam. Már azon gondolkodom hogy szabaduljak ki ebből a kapcsolatból pedig szeretem a páromat de a cigit nem fogadom el. Mit tennétek a helyembe ezért elhagynátok?
2019. máj. 20. 05:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
54%

Ami engem illet, azt gondolom, döntően nem befolyásolna, de ez persze függ attól is, hogy mennyire intenzív a dohányzás. A cigi nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Feltehető, hogy már akkor dohányzik, maikor megismertem, így ha nem tetszik, akkor nem szakítok vele, mert össze sem jövök vele.

Ha napi 1-2 szál. az belefér, és akkor nem tényező a párkapcsolat kezdeményezésénél, ha viszont napi mondjuk 5-nél több, akkor gátló. Viszont bárhogy is, szakítani nem szakítanék, feltételezve egy konstans viselkedést...

2019. máj. 20. 06:05
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Eleve össze se jönnék vele.
2019. máj. 20. 06:19
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Csak az lenne tisztességes, ha szakítanál vele, hiszen tudod, hogy soha nem fogod tudni elfogadni a bagózását. Az a legrosszabb, amit tehetsz, hogy továbbra is vele maradsz, és tovább hitegeted őt is, meg magadat is.
2019. máj. 20. 06:22
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és egy következő kapcsolatnál ne legyél olyan naív, hogy azt hiszed, aki valamilyen, az majd a te kedvedért meg fog változni. Nem, nem fog. És ez nem csak a dohányzásra vonatkozik: aki iszik, az inni is fog, aki nős, az nős is marad, aki játékfüggő, az játékfüggő is marad, stb. Ha kell, úgy kelljen, ahogy van. Ha úgy nem kell, akkor kalap-kabát, ne vesztegesd rá az idődet.
2019. máj. 20. 06:24
 5/24 A kérdező kommentje:
Nem tehetek róla engem a cigi nagyon zavar ez az utálat már kiskoromtól kezdve bennem van mivel anyám is szívta meg apám is.
2019. máj. 20. 06:25
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Sancta simplicitas! (Szent együgyűség!)

Összeálltál egy dohányossal, mert azt HITTED, annyira szeret, hogy kérésedre lemond a cigiről.

Már összekerüléstekkor dohányzott.

Te arra vársz, hogy megváltozzon,

ő elvárja, hogy nyugodj bele az alaphelyzetbe.

Szeretetetek kimerül a másiktól elvárásban.

Ez mindíg vitaalap lesz.

Nem a dohányzás miatt lesz szakítás, hanem azért, mert nem sikerül a másikat szájízetek szerint megváltoztatni.

2019. máj. 20. 06:49
 7/24 A kérdező kommentje:
Már a kapcsolatunk kezdetén viták voltak a cigi miatt is meg más dolgok miatt is de a cigi az ami amai napig is megmaradt sajnos.
2019. máj. 20. 07:15
 8/24 anonim ***** válasza:
Hatossal értek egyet.
2019. máj. 20. 07:54
 9/24 anonim ***** válasza:

"kapcsolatunk kezdetén viták voltak"

Tehát tudtál dohányzásáról, mégis belementél a kapcsolatba.

Te miről mondanál le az ő kedvéért?

(Ne mondd, hogy bármiről, mert akkor azt javaslom, mondj le kapcsolatotokról!)

Dohányzásáról csak önként mondhat le, ám azt nem teheted a szeretet/szerelem fokmérőjének, inkább elhiszi, hogy szereted őt, ha nem veszekszel vele berögzött tulajdonsága miatt,könnyebben előfordulHAT, hogy önszántából hagyja el a cigit, mint veszekedéseddel.

Van dac és "csak azért is" a világon!

Két dolgot tehetsz:

- vagy elnézed -veszekedés és állandó emlegetés nélkül- dohányzását,

- vagy pedig keresel nem dohányzó pasit magadnak.

(Ez utóbbi esetben fennáll a veszély, hogy dohányos lesz belőle és te kezdheted elejétől a keresgélést.)

.

Ne tedd ragaszkodása és szeretete fokmérőjeként, hogy ami eddig részedről (úgy, ahogy) elfogadott volt, most másként gondolván hirtelen változtassa meg!

2019. máj. 20. 11:43
 10/24 anonim ***** válasza:

"előfordulHAT, hogy önszántából hagyja el a cigit"

Ne mondj neki ilyet, mert akkor továbbra is azt fogja hinni, hogy csoda fog történni...

2019. máj. 20. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!