Az embereknek ennyire nincs életük?
Figyelt kérdés
Miért fáj nekik annyira, ha valaki cigizik? Én 30 éve cigizek (nem vagyok láncdohányos) és lekopogom, de semmi bajom. Edtek, ugyanúgy működik mindenem, nem vagyok büdös, fogaim sem rohadtak ki...2019. ápr. 5. 16:25
11/20 anonim válasza:
Jó nagy paraszt bunkó vagy utolsó. Én meg remélem egyszer kapsz két drain csövet a mellhártyád és a tüdőd közé és akkor elmegy a kedved mások egészségének károsításától. Most nagy a szád, de pár évtized bagózás utánnem úszod meg az egészségkárosodás valamilyen formáját. Vagy a tüdőd vagy az ereid szét fognsk menni. Majd akkor legyen ekkora a szád. Sajnos akkor már nem visszafordítható a folyamat. Én voltam mellkassebészeti osztályon. Sok rákos között, mind dohányos volt és mind szidta magát, hogy oda jutott. Nagyon povsék dolog ám egy tüdőműtét és fuldokolni is. Aut hiszitek kis buták veletek nem történhet meg. Pedig ha megéritek a 40-50 éves kort kezdődnek a dohányzás okozta tünetek. Kedves kérdező. Amit leírtál pozitív hatásnak annak a fele sem igaz. És a vastabletta pont ugyan ezt csinálja. Akkor megéri? Csökkenti az étvágyat az egy pozitív hatás? Egyébként növeli a gyomorsav termelést szóval ez sem igaz. Max a kényszeres pótcselekvésként nassolgatók esznek kevesebbet mert helyette rágyújtanak. Mindenkinek kell valami szenvedély, de hogy pont egy ilyen undorító, költséges és káros? Nem tudom megérteni.
12/20 anonim válasza:
10. Paraszt. Az autónak és a gyárban készült termékeknek több funkciója van. A ciginek az egyetlen funkciója a környezet és ön szennyezés. Úgy hogy nagyon buta volt a hasonlatod. De ha már itt tartunk. Nyilván az sem normális ha valaki a sarki közértbe is autóval jár. Nem véletlenül olyan pocsék a levegő minősége és van annyi légzőszervi beteg.
13/20 anonim válasza:
A legtöbb embernek pont, hogy van élete és szeretne sokáig egészségesen élni. Neked nincs életed ha cigire van szükséged nap mint nap.
14/20 A kérdező kommentje:
Ti szoktatok (néha) inni? Biztos vagyok benne. Az a májnak nem rossz? De.
Ha megnézitek, a legynagyobb elmék mindig cigiztek, nen?
2019. ápr. 6. 09:14
15/20 anonim válasza:
Ez nem jó példa. Mert a jó minőségű bor kis mennyisegben való fogyasztása pl.egészseges a szervezet számára. Az alkohol csekély mennyiségben pozitív haltású lehet. A cigarettanak nincs semmilyen tulajdonsága ami az egészségi állpotodat előnyösen befolyásolná. Attól, hogy valaki mondjuk hátvégén edéd után iszik egy pohár bort vagy sört semmi baja nem lesz. A mája sem fog kátosodni évtizedek múlva sem. De a cigaretta minden szálja károsít. Lehet, hogy még nincs bajod. De azért úgy sejtem mellkas ctn még nem jártál és gőzöd sincs a tüdőd valós allapotáról. Másrészt ha valaki minden nap iszik azzal csak magának árt. Én nem leszek részeg attól, hogy elmegy mellettem egy ittas ember. Ez mindenkinek a magánügye. A dohanyzás azért nem mert mas is kénytelen szívni a füstöt hiába nem akarja és ez a dohanyosokat nem érdekli. De ha már így rákérdeztél. Én ritkán fogyasztok alkoholt. Néha nyáron egy pohár sör, vagy ünnepnapokon koccintaskor egy pohár bor. Ez a mennyiség nem ártalmas.
16/20 anonim válasza:
A nagy elmék csak a filmekben dohanyoztak szerintem innen gondolod ezt a téves elképzelést. Azért azt is vedd számítasba, hogy mikor a dohany megjelent még az orvostudomány igencsak gyerekcipőben járt. Nem tudták az emberek mennyire káros. Sőt sok esetben bizonyos bajokra az orvosok kifejezetten tévesen ajánlották is a használatát. Mint ahogy annyi más mérget is. Mindenre eret vágtak, a nők ópiumos tamponnal csillapították a memstruációs fájdalmaikat, arzénnal fehérítették a bőrüket, rádiumos cseppeket szedtek amibe belehaltak és sorolhatnám. Amiről azt gondolták nem árt bátrabban hasznalták. De 100 évvel ezelőtt pl a nők nem bagóztak ennyit európában. Hétvégén elszívtak 1-2 szálat mikor elmentek mulatni vagy beültek egy kávéházba. Nem naponta tüntettek el doboznyi mennyiséget. Mikor autók sem voltak a levegő sem volt ilyen rossz. Mas mikor egy alpesi paraszt ember ül le estenként pipázni meg más mikor a büdös városban szívja valaki a napi 12 szál cigijét. Ha érted a különbséget. A nagy elmék nem a cigitől voltak okosak hidd el! Ott van pl. Hawking vsgy Jean Goodall vagy Attenborough, Carl Sagan, Szentgyörgyi Albert....stb. Egyik sem dohanyzik/dohányzott. A régi nagy elmek meg még nem tudták mit tesznek magukkal.
17/20 A kérdező kommentje:
Pl Churchill 99 éves koráig élt, és szivarozott. A legnagyobb színészek mind dohányoznak.
2019. ápr. 6. 19:12
18/20 anonim válasza:
Magad elé helyezheted mindig azt az 1-2 kivételes példát aki nem lett beteg a cigarettától és reménykedhetsz, hogy tenis megúszod. De a valóság sajnos az, hogy az emberek 99% nál súlyos betegségeket okoz. A színeszek szerinted attól jó színeszek, hogy dohányoznak? 🙂 Ők mondjuk nem épp a hosszú és egeszseges élet mintái. Stressz, túlhajtott életmód, sokszor alkohol is, éjszakázás....ez lenne a pozitív példa? Én nem cserélnék velük.
19/20 anonim válasza:
Mert a tvben azt látod, hogy mások dohányoznak neked is meg kell őrülni? 😁 jó indok. A cigi büdös, és káros. Ezért zavar másokat. Mert a nemdohányzók nem kérnek a füstödből! Csináld úgy, hogy senkinek ne jusson belőle véletlenül se és akkor nem fognak piszkálni. Hogy tönkteteszed az egészséged az a magánügyed, ha másét is károsítod akkor ne csodálkozz ha támadás ér. Ennek semmi köze kinek milyen az élete.
20/20 anonim válasza:
Én kb 10 éve napi 1-2 szálat szívok. Imádom a szagát is. Ha rám fujják a füstöt az utcán, annak élvezem a szagát (vagy illatát) Jó mondjuk van olyan cigi ami büdös, de rengeteg jó illatú van.
Szvsz nem káros ha mértékkel van fogyasztva, és mellette egészségesen élek. Pl a stressz biztos, hogy károsabb. Az érettségin stresszeltem kb utoljára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!