Milyen jó tanácsod van, ha le szeretnék szokni a dohányzásról?
3-as vagyok!
Én leszoktam:
- úgy kezdtem, ahogyan ott írtam
- ha már nagyon nem bírtam, csak rágyújtottam, de a módszert folytattam, és egyre több és több idő telt el, két rágyújtás között
- egy idő után elraktam szem elől a dohányt olyan helyre, hogy a konyhai mosogatón túlra. Ha mentem érte, megálltam, megittam egy jó nagy pohár vizet, és visszafordultam...
- ne hagyd abba, hogy neked nem megy, ha rá is gyújtasz, folytasd tovább.
Ha olyan gondolatod támad, hogy neked nem megy, akkor gondold végig, mondd végig az alábbiakat:
"Én magam döntöttem úgy, hogy leteszem a cigit. Bármikor dönthetek másként, ha úgy akarom. Akarom megváltoztatni a döntésemet? Nem, nem akarom megváltoztatni! Leszokok a cigiről!"
Az egész dolog az agyban dől el, hogyan gondolkozol felőle, képes vagy-e elhinni magadról, hogy te is meg tudod csinálni, hiszed-e magadról, hogy kellő kitartással neked is sikerül?
Azzal nem tudok egyetérteni, akik azt mondják, hogy csak úgy sikerül, ha egyik napról a másikra leteszed. Rászokni sem egy nap alatt szoktál rá, a leszokáshoz is adj időt magadnak, és NE LEGYEN lelkifurdalásod, ha közbe-közbe rágyújtasz!
Én így csináltam 6 évvel ezelőtt, nem zavar, ha mellettem 6-an pöfékelnek is, az ő dolguk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!