Milyen jó tanácsod van, ha le szeretnék szokni a dohányzásról?
Ha leteszed akkor az a gond hogy esélyes hogy visszaszoksz. Ha ilyen vagy akkor először jobb átszokni egy kevésbé káros és egyáltalán nem büdös valamire. Mint például az ecigire.
Egy normálisabb minőségű harmadik generációs ecigi után már soha nem akarod többé az eredetit. Az ecigiről már könnyebb leszokni ha le akarsz szokni teljesen. Ha vissza is szoksz akkor az ecigire fogsz.
Kérdező: az e-cigi elég bonyolult téma. Én is kipróbáltam több generációs és több típusú eszközt amíg meg nem lett az amelyik nekem megfelelő. Most hogy meglett nagyon jó. Eszembe nem jutna a hagyományos cigit szívni. Zavar is ha felém száll a hagyományos füstje.
E-ciginél van több generáció. Ahogy fejlődtek az e-cigik úgy egyre jobb és a dohányzás érzését jobban reprodukáló (számomra már meghaladó) eszközök vannak.
Típus szempontjából van szájból tödőbe és közvetlenül tödőzős változat. A közvetlenül tödőzősnél a gőz bizony tud fullasztani vagy megköhögtetni.
Az e-cigik állíthatók. Beállíthatod a feszültséget és a levegőzést és így a gőz mennyiségét/hőmérsékletét/szárazságát(csepp nagyságát) stb.
Az e-cigikbe való porlasztók között is vannak különbségek. Meg kell találni a legmegfelelőbbet (kis próbálgatással).
A másik fontos befolyásoló dolog a folyadék típusa és minősége ésízesítése. Ez sem mindegy. A minőségibb folyadékok nem sokkal drágábbak de százszor jobb élményt adnak mint az olcsó gyenge minőségű.
Fontos még a glicerin típusa (emiatt füstszerű a gőz) ami lehet PG (propylene glycol) és VG (növényi glicerin). Én VG-s alapfolyadékokat szívok. A folyadék nikotintartalmától is sok függ. Pl mennyit szívsz belőle (ha átszoktál) vagy a "torokhatás" szempontjából.
Most én két 15-20 ezer ft körüli értékű készüléket használok (az egyik amit tudok ajánlani az a Kangertech Subtank készlet). A folyadékot magam keverem: egyszerűen megveszem a nikotikos alapfolyadékot (ami jó minőség) és rendelek hozzá jó minőségű e-cigi aromát. Beleöntöm az alapfolyadékba az aromát és összerázom naponta majd egy hét múlva elkezdem használni. Beletellt fél évbe míg megtaláltam azokat az aromákat amiket szokásosan rendelek. Most a hagyományosénál sokkal jobb az élmény és folyadékra és porlasztóra havi 5000 forintot sem kell költenem (aki minőségibb hagyományos cigiből elszív napi egy dobozzal az havi 30 ezret költ). Már 7 éve e-cigizek. Ja így is eddig elfüstöltem vagy 400 ezret a 7 év alatt de valahol ez nekem hobbi is. Más ugyanezt más hobbira költi. Szerintem nem sok pénz 7 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!