Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az emberek miért szeretnek...

Az emberek miért szeretnek dohányozni? Milyen pozitív hatásait tapasztalják?

Figyelt kérdés

Elsősorban nem azokra gondolok, akik már rászoktak és rendszeresen csinálják. Hanem ismerek olyat, aki csak akkor szokott, ha épp stresszes napja volt, este elszív egyet. De a többi napokon egyáltalán nem.

Azt megértem hogy ha már rászokott a szervezet akkor igényli. Egyik munkatársam dohányzik, elég stresszes a munkánk. És amikor végre szünetet kapunk, akkor már látom hogy nagyon ideges, mert neki most mindenképp cigiznie kell. Alig várja már. Utána pedig lenyugszik.

Arra viszont tényleg kíváncsi vagyok, hogy miért érzi úgy valaki (aki amúgy nem dohányzik) pl. egy stresszes nap után, hogy egy cigi most mennyire jól esne neki és sokat segítene. Egyszerűen nem értem. Van valami stressz csökkentő vagy ellazító hatása? Ezek az emberek miért nem tudnak másként megbirkózni a feszültséggel? Sokaknak (pl nekem is) nincs szükségünk ilyesmire, én alszok egy jót este és minden rendben. Sajnálom ezeket az embereket hogy ilyen mérgező dologtól érzik csak jól magukat.

2018. ápr. 17. 01:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
15 évesen szoktam rá...ért egy trauma amitől depressziós lettem ...aztán hírtelen elrepült 10 év és terhes lettem...nem tudtam elképzelni hogyan fogom túlélni a napokat cigi nélkül...de egyszerűbb volt mint gondoltam...egy fertőzés miatt 6 hónapra születtek meg a babák és 4 napot éltek csak...a temetés után visszaszoktam mert tudtam h megnyugtat...de rá kellett jönnöm hogy nem nyugtat meg...annyi pozitívumot mondanék hogy leköti az ember idejét és amíg azzal foglalkozok h cigizek nem kell másra gondolni...nem a nikotin nyugtat meg...nem is a cigi...ha leszoksz baromi sok időd marad amivel nem tud mindenki kezdeni valamit...inkább foglalkozik az ember a cigivel mint hogy addig is másra (magával foglalkozzon) gondoljon
2018. ápr. 23. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!