Szerintetek van a dohányzásnak pozitív hatása?
Nyugtató hatàsa van.Amelett sok kàros.
Nekem a büdös szàjszag a legiritàlobb.
Hiàba ràgózik a fogyatèkos.
Összehozza a társaságot. Mondjuk ez akkor igaz, ha mondjuk olyan helyen vagy ahol nem sok embert ismersz, de már az egy jó ürügy hogy adjanak neked tüzet. Utána meg lehet beszélgetni is.
Én is így ismertem meg a jelenlegi párom. Kimentem cigiszünetet tartani és ő meg jött utánam.
Ugyanakkor az egyik tanárom mesélte hogy ő azért szokott rá mert a munkahelyén azoknak lehetett szünetet tartani akik dohányoztak(a tanítás neki csak mellékes). Egyébként ez szemét dolog a nemdohányzókkal szemben, hogy ők nem tarthatnak szünetet úgy mint a dohányosok.
Egyébként tényleg nincs sok előnye. Talán még annyi hogy jobb mintha valaki alkoholista lenne vagy drogfüggő.
Szerintem nem igazán van előnye.
Jó, persze, sokan mondják, hogy lenyugszanak tőle. DE! Az a legrövidebb távú hatása, a nyugalomért nem érdemes rászokni.
Vannak, akik ezzel fogynak, de fogyásra sem ez a legjobb megoldás.
Van pár:
-Gyorsítja az anyagcserét
-Parkinson kórnak kisebb a kockázata
-Szénmonoxidot jobban tűri a szervezeted, így egy esetleges lakástűzben stb több esélyed van mint egy nem dohányzónak.
Rövidtávon (azaz a kezdő dohányosoknál) van néhány, a szellemi teljesítőképességre gyakorolt pozitív hatása. Egyszerre felpörget és lenyugtat, úgymond képes leszel hideg fejjel gondolkodni.
Csak az a probléma, hogy a nikotinhoz borzalmasan könnyen hozzászokik a szervezet, így a kívánt hatás elérése érdekében minden egyes alkalommal nagyobb adag nikotint kell bevinni a szervezetbe. Ezért egy bizonyos idő után már szükséged lesz a nikotinra, hogy egyáltalán fenntartsd a normál szellemi teljesítőképességed. Éppen ezért van az, hogy aki leszokik a dohányzásról, annak néhány napig még az alapvető logikai feladatok is komoly kihívást fognak okozni.
Illetve ott van még néhány olyan pozitív hatás, amik bizonyos körülmények esetében fennállhatnak. (ezeket már előttem leírták)
Mondjuk azt azért illik hozzátenni, hogy ezekért a pozitív hatásokért 99%-ban a dohányban található nikotin felel. Nem pedig összességében a dohányzás.
Ezen a szénmonoxid jobban tűrésen jót nevettem.
A szénmonoxiddal szemben nem fejleszthető a tolerancia, ha elér egy határértéket, akkor a bagós is és a nem bagós is meg fog halni. Teljesen mindegy hogy dohányzik-e.
üdv egy tűzoltó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!