Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miert hiszik azt, hogy olyan...

Miert hiszik azt, hogy olyan konnyu leszokni a cigirol?

Figyelt kérdés
Aki meg nem probalta, vagy mar regen, az ugy gondolja. En multkor probaltam ki, es ket nap alatt el is szivtam 2 szalat. Azota bennem van, hogy most elszivnek egy szal cigarettat. Jo, nem olyan betegesen, hogy olni tudnek erte, de azert egy kicsit hianyzik. Ezert nem akartam kiprobalni eddig. :D 16/L
2018. márc. 8. 07:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%
#9. Azért ne hasonlítsunk össze azt a 11 éves kis taknyot, aki cigivel menőzött azzal, aki 38 éves korában elhatározta magát, és leszokott. Mert igenis fejben dől a leszokás.
2018. márc. 8. 08:35
 12/26 A kérdező kommentje:
Utolso! Hat nem tudom, hogy vagy vele, de en szeretek kiprobalni dolgokat. Akar rossz, akar nem. Szerintem egyebkent ha ra is szokok, az az en gondom lesz, nem a tied. Te orulj, hogy nem probaltad ki soha eletedben, es kesz.
2018. márc. 8. 08:36
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

"... en szeretek kiprobalni dolgokat. Akar rossz, akar nem."

Mielőtt kipróbálod a kemény drogokat, az emberölést, a bankrablást meg egyéb ilyeneket, azért érdemes lenne elgondolkodnod rajta, hogy hol legyen a határ, mik legyenek azok a dolgok, amiket még kipróbálsz, és mik azok, amiket nem, akármennyire kíváncsi is leszel rá, hogy milyen érzés lehet, hogy milyen izgalmas lehet. 16 évesen még nem késtél el ezzel (kivéve a dohányzást...).

Vannak dolgok, amiknek vannak előnyei és vannak hátrányai. Ezeknél meg kell gondolni, hogy mit nyerhetsz és mit veszíthetsz azzal, ha kipróbálod, és ennek alapján lehet eldönteni, hogy kipróbáld-e. De a dohányzásnak csak hátránya van. Ezért egyértelműen a nem kipróbálandó dolgok közé sorolódik.

"Szerintem egyebkent ha ra is szokok, az az en gondom lesz, nem a tied. Te orulj, hogy nem probaltad ki soha eletedben, es kesz."

Magyarul kussoljak? :D Majd ha akarok.

13 éves voltam, amikor meghalt az apám. Annak kapcsán halt meg fiatalon, hogy ő is kipróbálta kb. olyan idősen, mint most te vagy.

2018. márc. 8. 08:47
 14/26 A kérdező kommentje:
Sajnalom az apukadat, tenyleg. Nem mondtam, hogy kussolj. Miert mondanek ilyet? Ez egy nyilvanos kerdes, amire ott van a lehetoseg, hogy barki valaszoljon. Ezalatt annyit ertettem, hogy nem mindenki ugyanazt az eletmodot eli, mint te. Es nem minden dohanyos hal meg a dohanyzasban. Ott van az esely ra, de amugy meg hol nincs? Lehet, hogy 2 perc mulva szivrohamom lesz. Nem valoszinu, de ott van az eselye, a cigi maximum csak elonyt ad ra. De pl az en nagyanyam 18 evesen szokott ra, es most 76 eves. Semmi baja, szoval ez is sok mindentol fugg. Az allitasodrol meg annyit mondanek, hogy nyilvan nem fogok embereket olni, sem a drogozas sem all szandekomban. Az, higy elszivtam 2 szal cigit meg nem a vilagvege. Es most lehet mondani azt, hogy 2 szalbol meg lesz 200 stb... de ez volt egy hete, es lett volna alkalmam ra, hogy szivjak, megse csinaltam. Meg egy elobbi valaszta reagalva pedig: nem jo dolog, ha valakit a kora alapjan itelsz meg “11 eves takony”, ez nem tudom hogy jott ide egyaltalan, mikor oda is irtam, hogy 16 eves vagyok. De honnan tudod, hogy ennyi idosen en mennyi dolgot eltem at? Lehet, hogy mar megeroszakoltak (hal’istennek nem), de remelem erted, hogy mire ertem. Nem tudsz rolam semmit, es itelkezel, olyan jelzokkel illetsz, ami nem vall ram. Ez azert nem szep dolog szerintem, de most biztos azzal fogsz jonni, hogy idosebb vagy es tobb dolgot tudsz az eletrol mint en. Hat jo neked.
2018. márc. 8. 09:04
 15/26 anonim ***** válasza:
82%

Ma senki nem érti a leírtakat?

A 11 éves takonyt azt magamra értettem, és arra reagáltam ezzel, hogy rá se kellett volna szoknom egyesek szerint, ha minden rendben van a fejemben.

11 évesen még azt se tudtam, hogy van fejem, könyörgöm.....

De mindegy, ma úgyse ért senki semmit, úgy látszik.

2018. márc. 8. 09:55
 16/26 anonim ***** válasza:
87%
Én nem azt hiszem, hanem tudom, hogy könnyű leszokni. Tényleg minden fejben dől el. Ezerrel szívják mellettem, én meg vígan elvagyok, sőt zavar a füst, amit pár hónapja vígan szívtam befelé.
2018. márc. 8. 10:15
 17/26 anonim ***** válasza:
36%
#16. Én is lejárok azért a kollégákkal, amikor rágyújtanak, csak ott ácsorogni, de állandóan odébállok, mert már zavar a füst. :)
2018. márc. 8. 10:36
 18/26 anonim ***** válasza:
72%
Na, utolsó, most mondja valaki, hogy nem ugyanaz a személy vagyunk (a százalékunk alapján). :D
2018. márc. 8. 10:58
 19/26 anonim ***** válasza:
52%
Vagy húsz évig dohányoztam. Az első tíz évben kevesebbet szerintem. A végén egyre többet. Na mondom ennek nem lesz jó vége. Akkoriban két ismerősöm halt meg tüdőrákban. Mindkettő erős dohányos volt. Mindent mérlegre téve , felesleges is büdös is egészségtelen , drága és rohadtul untam is már töltögetni. Na mondom akkor én inkább befejezem. Addig dohányoztam még a maradék dohányom mind el nem szívtam aztán vége. Már több mint három éve nem szívom. Nem mondanám hogy rettentő negéz lett volna leszokni.
2018. márc. 8. 13:53
 20/26 anonim ***** válasza:
28%
Ezt most komolyan te kérdezed, azzal a két száladdal egész életedben? Te még rá sem vagy szokva, csak kipróbáltad ember, le se kell róla szoknod...
2018. márc. 8. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!