Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Leakarok szokni a cigiről....

Leakarok szokni a cigiről. Hogyan kell egyik napról a másikra?

Figyelt kérdés

11 éve dohányzom. 3 évvel ezelőtt elolvastam Allen Carr könyvét, akkor leszoktam 9 hónapra. Visszaszoktam, azóta minden egyes nap próbálok leszokni, de egyszerűen nem sikerül. Egyszer volt olyan, hogy 2 napig bírtam. Mit tegyek?

25/F

2017. okt. 2. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam semmi ilyesmit, de folyamatosan találkozok olyan emberekkel, akik húsz, harminc évnyi dohányzás után tették le a cigit. Megmondom őszintén, nagyon is tisztelem az ilyenek akaraterejét, mert mindegyiktől azt hallottam, hogy az első két hónap volt a legrosszabb, de megállták, és egyik napról a másikra azt mondták: mostantól nem dohányzom.

Sajnos én erre nem lennék képes, mert nem vagyok azon a szinten, hogy valóban akarjam ezt az egészet.

Közhely, de fejben dől el minden.

A legtöbb leszokni akaró - az alapján, amit én láttam - ott rontja el, hogy "még ezt a dobozt eszívja", "még ez a dohány fogyjon el", satöbbi. Ha valóban le akarsz szokni, ilyen nincs.

Ha vannak barátaid, párod esetleg, aki támogatna ebben, akkor hívd ki, szívd el vele/velük az utolsó szálat, és szertartásosan hajítsd ki a csikkel együtt ezt a szokást az életedből.

Ha berögzült, mint pótcselekvés, találj helyette valami mást. Ismerek olyat, aki rágóik dohányzás helyett, más répát rágcsál, megint más a kezeit foglalja le addig valamivel.

2017. okt. 2. 12:29
 2/9 Higgany ***** válasza:
100%
Én vettem egy doboz cigit, hogy megnyugodjak, hogy ha kell akkor van nálam. Aztán nem bontottam ki. Mindig azt mondtam, hogy dohányzom, csak nem gyújtok rá. Ennek két éve.
2017. okt. 2. 12:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Pl.

Nincs "még egy szál". Akkor mindig ott lesz az a "még egy szál".

Nincs "csak napi x db szál". Ha nemdohányos akarsz lenni, akkor 0 szál a megengedett. Akár napi egy szállal is még dohányosnak számítassz.

Ha már kibírtál x napot, akkor azt ne tedd tönkre és nullázd le egy szállal.

Ha sikerült x ideig kibírnod, és ideges vagy, gondolj arra, hogy nem azért vagy ideges, mert nem gyújthatsz rá, hanem azért vagy ideges, hogy rágyújthass (magyarul az agyad jól átver, hogy rágyújts, de ne hagyd magad). És ez igaz bármilyen más tünetre, csak az agyad produkálja magát.

+ ez lehet, hogy csak az egyéni véleményem, de ha már úgy kezdtem a napot, hogy egyáltalán nem gyújtottam rá, úgy sokkal könnyebb volt nap közben megállni a rágyújtást, mint ha még reggel elszívok egy-két szálat, és csak után határozom el, hogy most leteszem.

2017. okt. 2. 12:43
 4/9 anonim ***** válasza:
#2. Nálam is ott lapult a táskában az utolsó 2 szál megtöltött cigi, hónapokig hordtam magamnál, de nem gyújtottam rá. :)
2017. okt. 2. 12:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én széttéptem az utolsó dobozt miután megvettem, és azok a pár szálak, amik nálam maradtak korábbi dobozokból, mindig a táskában tartottam (első hónapban) amíg ki nem dobtam őket. Vagy találj ki érveket, hogy leszokhassál : több év eltöltése a szeretetteiddel, vagy az unokák megismerése (nagypapa a legnagyobb öröm), törekedj az egészséges életmódra, ezáltal kevesebb kínod lesz idősebben, szeress annyira élni, hogy letedd stb. Bármiféle motivációs gondolat megfelelő, ha a leszokást előresegíti :-}
2017. okt. 2. 15:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg újra, előbb-utóbb sikerülni fog.
2017. okt. 2. 18:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Nagyapám is és édesapám is egyik napról a másikra tette le a cigit. Elmondásuk szerint csak az első 2 hét volt húzós, de túlélték, nem nyávogtak, igaz kicsit nehéz volt, de volt egy cél, ami segített nekik a leszokásban. A cél a pénz volt és az egészség, de leginkább csak az egészség!:D

Nagyapám mindig hordott az ingzsebében egy doboz cigit, amihez sosem nyúlt, ezt hordta mindig magánál kb 1 évig. Szerencsére nem dohányzom, de nagyon tisztelem őket, hogy szinte csettintésre le tudtak szokni a dohányzásról, mert hallom ismerősöktől is és itt is látom gyk-n, hogy nagyon sokan szeretnének leszokni és mennyire nehéz.:/

2017. okt. 2. 21:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy , hogy nem gyújtasz rá. Teljesen felesleges ezen őrlődni...ha nincs meg az elhatározás. Ez olyan mint a fogyás, lehet diétázgatni stb de ha nem akarod igazán nem fog menni.
2017. okt. 3. 09:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. :)
2017. okt. 6. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!