Szerintetek, hogy tudok a leggyorsabban leszokni a dohányzásról, hogy ne legyen elvonási tünetem?
"és mivel egyedülálló vagyok nehezebben találok párt."
Ne aggódj! Rajtad már így is meglátszódik, hogy hülye vagy.
Már megint ez a hülye "szívj kevesebbet". NEM MŰKÖDIK! (Bocs, csak már olvastam itt a fórumon máskor is, ès már kezd kiakasztani.)
Szóval.... Megvonási tüneted mindenkèpp lesz, de ezt mindenki máskèpp èli meg. Nekem 2-3 napig volt rossz, utána már jobban èreztem magam.
A kulcs szerintem a nagyon erős motiváció, azzal könnyű átvèszelni.
Ennèl okosabb dolgokat sajnos nem tudok írni, mert ezt neked kell vègig harcolni.
#3 vagyok
Amúgy leggyorsabban leszokni úgy lehet, hogy leteszed ès kèsz. Nincs olyan, hogy ma mèg 20 szálat szívtam, holnap már csak 15-öt fogok, utána csak 10-et ès így tovább, mert ez sem működik.
A legjobb (legalábbis nekem az volt), ha reggeltől kezded, nem nap közben, hogy este 6-tól nem gyújtasz rá, hanem már rögtön a reggeli elsőt nem gyújtod meg. Nekem utána könnyebb volt megállni.
Én is úgy szoktam le hogy letettem egyik pillanatról a másikra. Pedig két doboz pirosat szivtam, a kék cigi gyenge volt. Akarat kell és kész . Szerintem se megy úgy hogy fokozatosan leszokni. ha meg van az akarat akkor menni fog.
Nekem egy darabig csak az volt hogy lenyúltam és... akkor jöttem rá hogy nincs ott a cigi.
De én már elég erősen akartam és semmi féle hiány nem alakult ki.
Szia.
Szeretnek en is valaszolni a kerdesedre. Ugy gondolom dohanyzas szintjen nem beszelhetunk fuggosegrol, csak ha elhisszuk, hogy mi magunk fuggok vagyunk. Tudom, sok embernek mas errol a velemenye, mivel biologia, kemia...stb. ezt mondatja velunk. En 8 evig dohanyoztam, egy nap ugy gondoltam eleg volt es letettem. Ha nem csak egy felszines gondolat mondatja velunk, hogy `jaaj de jo lenne leszokni`, hanem melyen hiszunk magunkban, magabiztosak vagyunk, konnyu megszabadulni magatol attol a korlattol, ami azt mondatja velunk, fuggok vagyunk. Sajnos az emberi egonak nagyon eros hitrendszere van es elhiteti velunk, hogy bizonyos okokbol, MARPEDIG NEKUNK AZ KELL! Szamtalan peldat lehet felsorolni a `megnyugat`- tol a `jol esik kaja utan`- ig, de ha levetkozzuk magunkkal szemben felallitott elvarasainkat, egonkat es elhisszuk, hogy egy darab fustolgo valami nem lehet, hogy megingassa eletunk majdhogynem minden szinten (gondolok itt szaglasra, vagy allokepessegre, vagy akar a visszataszito buzre), akkor sikerul, konnyebben, mint gondolnank. Sajnos az emberek sajat magukba vetett hite nagyon keves, pedig sokkal tobbre is kepesek vagyunk, mint egy rossz szokas lekuzdese. Ha megerositjuk a bizalmunk onmagunk fele, ha oszinten a tukorbe tudunk nezni es megkerdezni magunktol: Mit csinalok? Az az elso lepes. Elvezd az eletet, nyilj ki a vilagnak es mosolyogj :)
Nevetsegesnek fogod tartani alapbol a tenyt, hogy ki kell lepned a komfort zonadbol ahoz, hogy lerakd a cigit. Sokkal egyszerubbnek fogod megelni.
Vegezetul annyit, hogy valamit koszonhetsz a ciginek. Megtanithatja azt, hogy sokkal, de sokkal tobbre is kepes vagy annal, hogy csak `leszoksz` a cigirol...
Kivanom, hogy legy eros es ne dramatizald tul. Csak engedd el..
`Rossz uton jar az, aki almokbol epit varat, s kozben elfelejt elni.`
Szeretettel
Én úgy próbálok leszokni,hogy mikor rágyujtanék,inkább eszek egy barackot,vagy banánt,de hirtelen ne próbáld meg,csak úgy egyik napról a másikra.
Nekem napi 8 szál volt a megszokott,most 5-6,nál járok.
Szerintem ezek az orvosi találmányok nem segítenek.
Próbáld,meg elvonni a figyelmed,de ha rá akarsz gyujtani akkor inkább szívj el egy szálat,mint sem,hogy rosszul legyél vagy ideges.
Szépen idővel elkopik, ez nem megy "gyorsan"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!