Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért hiszik sokan, hogy a...

Miért hiszik sokan, hogy a dohányzás a legkárosabb népszokás? Ennyire szar emberek vagyunk, mi dohányosok?

Figyelt kérdés

Mindig ezt hallom, akárhol vagyok. Ne dohányozz, mert ez, meg az... A plakátok, a tévé, az internet, minden ezzel van tele.

Miért gondolják, hogy a dohányzás a legkárosabb szokás? Én azt gondolom, hogy például a cukorfüggőség, a rossz minőségű szénhidrátfüggőség ami 100-ból 95 embernél jelen van sokkal károsabb.

Hihetetlen, hogy 15-20 kiló túlsúly van a mai átlagembereken és ők papolnak a dohányzás ellen.

Meg az internetfüggőség... Igaz, hogy most én is itt ülök, de én figyelek arra, hogy napi 2-3 óránál ne legyen több a virtuális világban eltöltött órák száma.

Ez mellett egészségesen étkezek, sportolok, szabadidőmben sportolok, művelődök (olvasok, kiállításokra, színházba járok, nem a tévét bámulom meg a facebook-ot)... És mégis rendre lenéznek engem a nemdohányzók, pedig valószínűleg sokkal többet teszek az egészségemért, mint ők.

Igen, nekem van egy rossz szokásom, az a napi 8-10 szál cigi...

Sportolok, a sportorvos szerint makkegészséges a szívem, az érrendszerem, az izomzatom és 3 év dohányzás után mondhatom ezt el.

Biztos, hogy az emberek a cigi miatt lesznek betegek, nem mondjuk az miatt, hogy a zsírban tocsogó birkapörköltet eszik ebédre, meg a fehér kenyeret kolbásszal? Meg mellé egy kis cukros joghurtot?

Ma a család egyik tagja megjegyezte nekem elég csúnyán, hogy miért cigizek. Nagyon megbántott, tényleg durván mondta. De már volt rá példa baráti társaságban is, edzőteremben is.

De én nekem ez az egy kis rossz szokásom van, és jól esik, a párom így elfogad és az igazi barátaim is. Miért néznek ki sokan mégis? Miért nem tudnak az emberek saját magukkal foglalkozni?

Régebben is ennyire félre voltak tájékoztatva az emberek a rossz szokások károsságának nagyságáról, vagy ez újabban alakult ki?

Bezzeg a McDonald's-ra miért nem írják ki, hogy a "A 95%-ban mesterséges és génkezelt műételeink halált okoznak"?

Vagy a TESCO-ban miért nincs kiírva a sok csokira, hogy túlsúlyt, magas vérnyomást, érrendszeri betegséget és cukorfüggőséget okoznak?

MIÉRT MINDIG A DOHÁNYOSOKAT BÁNTJÁK?

2010. máj. 13. 23:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van
2010. máj. 14. 20:33
 22/25 anonim ***** válasza:
65%

Kérdem én,én kinek ártok magamon kivül,ha egyedül lakom ,a teraszon dohányzom ,a csikkeket nem hajigálom szanaszét bunkó módra,a tömött buszmegálloban arébb megyek,vagy rá sem gyújtok.

Kérdem én,kinek a szmogját szivom a körúton minden nap? Nem lehet Budapest egyes részein sétálni,mert szabályosan megfulladok a szmogtól ( és ez én vagyok,aki dohányzom,akkor hogy érezhet az aki nem cigizik?) Ja,hogy az autó az más,az kényelmes mindenkinek a segge alatt. Pedig az én életemet meg a tüdőmet meg az autók szennyezik. Akkor most köpjek le mindenkit aki kocsival jár? A nagynéném tüdőrákban halt meg,úgy hgy soha életében nem dohányzott ,csak a belvárosban lakott. Na őt kinek a füstje ölte meg?

Nem provokativ kérdéseknek szánom,csak tényleg annyira fel van fújva ez a dohányzás dolog,azt senki nem itéli el aki felzabálja magát 120 kilóra és ott bűzölög mellettem a 35 fokban a metrón..vagy ez nem életveszélyes?

A nagyanyám meg mikor kórházba került találtak valami gyanusat a tüdejében,kérdzete nagyanyám mitől lehet, válasz: hát a sok cigaretta. Utoljára kb 15 évesen gyujtott rá,addig amig kipróbálta.

Nem azt mondom,hogy egészséges a dohányzás,de ha aki azt mondja hogy ne az ő adójából kezeljék a tüdőráűkosokat,akkor én meg zat mondom hogy a 150 kilós elhizott (szaporodik a számuk) embereket se kezeljék abból,azt ugyanugy ők zabálták fel magukra ( csak ezt sokan nem képesek felfogni,érdekes hogy minden második kövér ember állitja magáról ,hogy neki biztosan hormonproblémája van,azért foglal el 4 helyet a villamoson).

2010. máj. 14. 21:37
 23/25 anonim ***** válasza:
50%
ja és hogy megspékeljem az alkoholista apámmal,én éltem együtt olyan emberrel aki napi 4-5 üveg sörrel kezdte gyerekkoromban..utána jött a bor,a felesek..inkább doányzott volna!! (vagy egyik sem) a cigi nem keseriti meg mások életét,egy egész családét,a gyerekekét ,nem lesznek tőle kék zöld foltok 10 éves kislányokon.. Én elsősiorbvan azt mondom,hogy hivják fel ugyanigy a dohányzás káros hatásaira az emberek figyelmét (mert káros,ezt a hülye is tudja) ,de vannak ennél sokkal nagyobb horderejű problémák is,mint pl a családon belüli erőszak amit 95%ban az alkohol vált ki.. erről miért nem beszélnek sehol? Ja és a cigitől nem épülsz le szellemileg,nem butulsz el és hugyozol fosol magad alá,fekszel a saját hányásodban a lépcsőházban.. az alkoholizmus,na az tényleg undorito .
2010. máj. 14. 21:44
 24/25 anonim ***** válasza:
Magam is dohányos vagyok, (de nagyon szeretnék leszokni róla, de kissé akarat-gyenge vagyok, és szerintem inkább maga a mozdulat, a cselekvéskényszer az, ami megakadályoz ebben, ugyanis olyan gyenge cigit szívok, aminek szaga, meg füstje van, de nikotintartalma "csak" 0.05"), és nem a dohányosok védelmében, de mellettük állva szeretnem ajánlani Massimo Bontepelli egyik egyoldalas novelláját a dohányzásról, ahol azt írja, hogy a dohányzás az egyetlen önmagában kimerülő dolog, amit csak önmagáért cselekszünk!
2010. máj. 15. 11:40
 25/25 anonim válasza:

Na a passzív dhányzás hogyan lenne károsabb az aktívnál?????ÁÁÁÁÁÁ hogy lehet valaki ennyire vak. :D

Ha dohányzol a cigin keresztül is fújod a füstöt, és még amit kifújtál, azt is beszívod, tehát egyszerre aktívan és passzívan is nyomod. Miért károsabb az ha valaki csak passzívan nyomja?

Egyébként én sosem dohányzom zárt tértben.Kukába dobom elnyomva, vagy külön hamutartóba. Evés közben nem cigizünk. Ha van nem dohányos a társaságbn, próbálok tőle messzebb állni, és a szél járását figyelembe véve úgy fújom a füstöt h ne menjen rá. ha látom h fintorog, elnyomom.Ez vagyok én.

Másnak a szájában van a cigi, akarján a gyerek, a kezében fogja a másikat...

Ez ember és ember kérdése- mint pl h miért kella fasziknak állandóan állva pisilni?! de ez más téma. :D

Na pussz

2010. júl. 7. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!