Miért hiszik sokan, hogy a dohányzás a legkárosabb népszokás? Ennyire szar emberek vagyunk, mi dohányosok?
Mindig ezt hallom, akárhol vagyok. Ne dohányozz, mert ez, meg az... A plakátok, a tévé, az internet, minden ezzel van tele.
Miért gondolják, hogy a dohányzás a legkárosabb szokás? Én azt gondolom, hogy például a cukorfüggőség, a rossz minőségű szénhidrátfüggőség ami 100-ból 95 embernél jelen van sokkal károsabb.
Hihetetlen, hogy 15-20 kiló túlsúly van a mai átlagembereken és ők papolnak a dohányzás ellen.
Meg az internetfüggőség... Igaz, hogy most én is itt ülök, de én figyelek arra, hogy napi 2-3 óránál ne legyen több a virtuális világban eltöltött órák száma.
Ez mellett egészségesen étkezek, sportolok, szabadidőmben sportolok, művelődök (olvasok, kiállításokra, színházba járok, nem a tévét bámulom meg a facebook-ot)... És mégis rendre lenéznek engem a nemdohányzók, pedig valószínűleg sokkal többet teszek az egészségemért, mint ők.
Igen, nekem van egy rossz szokásom, az a napi 8-10 szál cigi...
Sportolok, a sportorvos szerint makkegészséges a szívem, az érrendszerem, az izomzatom és 3 év dohányzás után mondhatom ezt el.
Biztos, hogy az emberek a cigi miatt lesznek betegek, nem mondjuk az miatt, hogy a zsírban tocsogó birkapörköltet eszik ebédre, meg a fehér kenyeret kolbásszal? Meg mellé egy kis cukros joghurtot?
Ma a család egyik tagja megjegyezte nekem elég csúnyán, hogy miért cigizek. Nagyon megbántott, tényleg durván mondta. De már volt rá példa baráti társaságban is, edzőteremben is.
De én nekem ez az egy kis rossz szokásom van, és jól esik, a párom így elfogad és az igazi barátaim is. Miért néznek ki sokan mégis? Miért nem tudnak az emberek saját magukkal foglalkozni?
Régebben is ennyire félre voltak tájékoztatva az emberek a rossz szokások károsságának nagyságáról, vagy ez újabban alakult ki?
Bezzeg a McDonald's-ra miért nem írják ki, hogy a "A 95%-ban mesterséges és génkezelt műételeink halált okoznak"?
Vagy a TESCO-ban miért nincs kiírva a sok csokira, hogy túlsúlyt, magas vérnyomást, érrendszeri betegséget és cukorfüggőséget okoznak?
MIÉRT MINDIG A DOHÁNYOSOKAT BÁNTJÁK?
Igazad van kedves kérdező! ÉLn ugyan nem dohányzom,de a környezetemben lévők igen. Nincs semmi bajom a passzív dohányzástól,ahogyan másoknak sem! A nagyapám és a nagyanyám is egész életében dohányzott. Az egyik 90 évesen halt meg,amáésik 85 évesen. Egyiknek sem volt soga semmi baja a tüdejével,agyvérzés vittel el őket 1 hét alatt.
Van két ismerősön is,akik soha nem dohányoztak,és a környezetükben sem volt dohányos. Mindekettő tüdőrákban halt meg.
Mese,hogy bebizonyították,hogy a dohányzás tüdőrákot okoz. Van,akinél igen,mert gyönge az immunrendszere. De nincs olyan statisztika,ami arról szólna,hogy a tüdőrákban meghaltak közül hány % dohányzott,és hány % nem!
Szerintem az egész propaganda azért van a dohányzás ellen,hogy elterelje a figyelmet a sokkal károsabb többi dologról.
Már a csecsemők sem ehetnek természetes ételeket,csak tápszert,amiben sem vitamin,sem csonterősítő nincs,és az immunrendszert sem erősíti. Igaz,hogy ezt tagadják,de a tápszerekben nincs semmi természetes,minden vegyi úton készül. És a többi élelmiszerben is rengeteg adalék stb. van. A levegőben mennyi a szennyezett,káros anyag? Miért van annyi ételre és egyébre allergiás ember?
Lehet,hogy a dohányzás is közrejátszik,de sokkal nagyobb mértékben a szervezetbe kerülő egyéb káros,vagy éppen mérgező anyag.
Nem akarom azt mondani,hogy a dohányzás egészséges,de nem annyira káros,ahogy elakarják hitetni az emberekkel.
"Én 5 éve leszoktam és ma már utálom a dohányosokat. Nem bántom őket, de megérmelnék. Miért? mert nem csak maguknak ártanak vele, hanem mindenki másnak is, tele a város csikkekkel, mindenhol ott vagytok, ránk fújjátok a füstöt és bűzlötök a buszon. a legtöbb szórakozóhelyen egyaltalán nem lehet megmaradni, akkora füst van, hogy néha már könnyezem. utána mehetek haza, moshatom a hajamat, az összes ruhámat, kabátot, táskát, ha nem akarom hogy még hetekig büdös legyen. és akkor még én legyen rákos, mert hülyék vagytok. kösz nem. "
- Soha az életben nem dobtam el egy csikket sem az utcán és soha az életben nem szívtam el egy szál cigit sem olyan zárt térben ahol nem dohányzó tartózkodott.
Nem tudom, hogy te mire fel tartod ennyire magad, de hogy engem egy bunkó ne hülyézzen le ismertség nélkül, azt elvárom.
Mindenki másnak ártok azzal, hogy itthon az erkélyen elszívok pár szál cigit? Ha ez így van, akkor magasról leszarom.
Meg te fizeted a kórházi kezelésemet? :D Mint mondtam, makkegészséges vagyok, mivel veled ellentétben én nem mérgezem magam azzal a sok cukros csomagolt szarral amit akciósan megveszel a helyi boltban.
Aztán lehet, hogy majd én fizetem a te kezelésedet mert az egészségtelen táplálkozásod miatt 65 évesen agyvérzésed meg leamortizált érrendszered lesz.
Utóbbit természetesen én hülyeségnek tartom, de ha már te összehordod a baromságaidat (személyeskedve), akkor én is.
Bazzeg, azért utálod a dohányosokat mert tele van a város csikkel? Én meg utállak téged, mert gondolom beletankolod az autódba azt a szar benzint, amivel tönkreteszed az én levegőmet is, meg utállak azért mert miattad kell azt a sok szar műanyagot előállítani a gyárakban, hogy megvehessed a becsomagold, mesterséges szart amit eszel.
Tessék...
Igen!!!!
Nagyon káros a dohányzás! Magukon kívül másokat is veszélyeztetnek! Ez nem hasonlítható össze semmilyen más szenvedéllyel!
Most hülyének néztek? Igazatok van, az vagyok!
Akkor nézzük:
Túlsúly-
magas vérnyomás- cukorbetegség, ízületi panaszok stb. Ez másokat nem érint? Mennyivel lennének kevesebben az orvosi rendelőben nélkülük?
Italozás-
Májbetegségek, gyomorbetegségek, szellemi visszafejlődés,
tönkrement családok, elhanyagolt gyerekek stb. (A buszon az sem kellemes, ha a pofámba lehel, és ha csak az lenne, de neked megy, leokád, az utcán vizel, sz...ik!)
Kábítószer-
A napi adagjáért képes embert is ölni+néhány fentebb említett dolog!
Autózás-
Balesetek, környezetszennyezés!
Nos? egy szuszra elég ennyi?
Mit gondoltok, hány dohányos verte agyon feleseget, anyósát, miután elszívott egy doboz cigit?
Hány sofőr okozott balesetet, mert vezetés előtt elszívott egy pár cigit?
Ki írta, hogy csak dohányosok ártalmasak másokra? Az nem hallott olyanról, hogy ittas egyenek belekötnek vétlen járókelőkbe?
Egy kismama valamilyen panasszal (miközben lehet, hogy a baba élete forog kockán) órákat var a rendelőben, mert sok elhízott disznó bejött megméretni a vérnyomását, vagy ellene gyógyszert felíratni!
Még valami:az előbb felsoroltak gyógykezelése is pénzt, eszközöket, orvost von el a többi betegtől, az ő gyógykezelésüket is a nem kövér, nem alkoholista, nem kábítószerező GYALOGOS fizeti!
Végszóra: Ha nem találták volna fel a dohányzást, csak kevéssel lenne kevesebb rákos beteg!Egy nemzetközi felmerés szerint (ha megtalálom, belinkelem) a daganatos betegeknek mindössze 8%-a aktív,6%-a passzív dohányos, de náluk sem mindegyiknél írható egyértelműen a dohányzás számlájára a betegségük!
MOst abba nem akarok belemenni, hogy mennyire káros a dohányzás (mivel ezt már bebizonyitották, de sokan - különösen akik dohányosok - nem akarják belátni), de azt senki sem tagadhatja, hogy MINDEN dohányos reggelenként köhögörohamohat kap, ez pedig valami zavarra utal a légzörendszerben.
Amiért a dohányzást jobban elitélik, az az, hogy a dohányos a környezetét is kárositja, mig az egyéb szenvedélybetegek nem, legalább is még passziv alkoholizmusról, drogozásról senki sem hallott. (Még mielött valaki elkezdi a témát, se nem iszom, se nem drogozok, de nem is dohányzom).
A legtöbb nemdohányosnak igen kellemetlen a füst, nekem pl. azonnal könnyzni kezd a szemem, de annyira, hogy fél óráig nem látok rendesen, az egész környezet büdös - füstszagú lesz, ami undorító és szellöztetéssel nem lehet eltüntetni.
A dohányzás nem egészséges, hanem káros, ez egyértelmű. De az tényleg vicces, hogy lenéznek és rosszallnak azok az emberek, akik lehet, hogy nem cigiznek, viszont más módon egészségtelenebbül élnek, mint egy dohányos és többet is ártanak a környezetnek (amiket felsoroltál: sz@r kaják, autó, szemetek, stb). Szóval igen, először mindenki nézzen körül a saját háza táján, és aztán oltogasson másokat, főleg, hogy vannak olyan dohányosok, akik nem dobják el a csikket, nem cigiznek zárt helyen, tehát figyelnek arra, hogy másnak ne ártsanak (én is cigizgettem lazán pár évig, és zavar, ha mások a pofámba pöfögnek és utálom a rengeteg csikket az utcán). És oké, a levegőt szennyezi a cigifüst, de engem jobban zavar a dugóban pöfékelő rengeteg büdös autó. Szóval én jobban eltűrök egy tőlem 5 méterre cigiző embert, mint egy (pl. kövér) autóst (aki tudna bkv-val, biciklivel járni, csak lusta és túl úri ahhoz).
23L
Akkor én is leírnám pár gondolatomat. Én is cigizek, DE:
-soha nem gyújtok rá nemdohányzók jelenlétében!
-nem kapok idegrohamot, ha valahol nem gyújthatok rá
-reggelente nem köhögök
-nem dobálom el a csikkeket (ha utcán nem találok szemetest, akkor parázs ki utána zsepibe csomagolom)
-autóban, zárt szobában, stb. nem gyújtok rá.
-FIZETEK TB-t.
Dohányozni szerintem lehet kultúráltan is!!!
Ja, 1 kis adalék: Mindenki fennhangon hirdeti, hogy a cigitől tüdőrákot kapsz. Ez így ebben a formában nem igaz. A cigi fokozza a tüdőrák kialakulásának kockázatát, de nem törvényszerűen alakul ki. A tüdőrák a dohányosok kb 8%-ában alakul ki (nem, nem én találtam ki. Aki tud angolul, az olvashat róla itt:
A lényeg, hogy mindkét oldal lehetne kicsit toleránsabb...
Utolsó vagyok. A link még egyszer:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!