Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha napi 3 szál cigit elszívok...

Ha napi 3 szál cigit elszívok az 1mg nikotinosból, akkor az ugyan annyira káros mintha napi 1 szál 3mg nikotinosat szívnék el?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 1. 00:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha aggaszt, hogy melyik károsabb, hagyd abba.

Az lesz a legkevésbé káros.

2017. ápr. 6. 20:53
 12/16 anonim ***** válasza:

# 7 Hármas válaszoló vagyok, hadd pontosítsak a válaszomon:

abban igazad van hogy a nikotin egy nagyon erős halálos méreg. Nekem sajnos van távoli ismerősöm aki tiszta nikotinnal lett öngyilkos. Nagy dózisban valóban lebénítja a szíved, légzésed.

Azonban egy cigarettában elenyésző mennyiség van. Simán lehet 40-50 évig cigizni úgy hogy tök másba halsz bele, mert a nikotin csak nagy dózisban gyilkol, amúgy meg hamar kiürül a szervezetből ahogy az egyik válaszoló írta. A kátrány meg az arzén viszont cseszi szét a tüdődet folyamatosan.

2017. ápr. 6. 23:53
 13/16 sadykowich válasza:

A cigarettázás során nem a nikotin a káros, hanem a beszívott füstben lévő mindenféle égéstermék (mérgek, kátrány, stb.)

A nikotin (no meg a rituálé) okozza a függőséget és a megszokott érzést.

Ha javasolhatom, egyáltalán ne dohányozz.

2017. ápr. 7. 17:54
 14/16 kokohoho ***** válasza:
Könyörgöm,,,,, NE KEZD EL!!!! Mindenkinél heti 1-2 "gyenge, mentolos, csak 1mg-os" szállal kezdődik, mert buli van, a haverok is szívják, mert megkínáltak, miért ne, meg ennyiből még nem lesz baj és én úgysem szokom rá. Aztán meg jön az, hogy "akkor teszem le, amikor csak akarom!"
2017. ápr. 7. 19:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Ertem koszi a valaszokat
2017. ápr. 9. 13:37
 16/16 osvath14 válasza:
Tubákolj meg pipázz. Mindkettő világi.
2017. ápr. 10. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!