Az igaz, hogy a vízipipa ugyan annyira káros mint a cigarettázás?
Igen, igaz!
Felejtsd el.
Inkább rágózz, cukormentessel.
Egy vizipipázáskor 1 doboznyi cigarettának megfelelő nikotint szívsz el...
Tehát jóval károsabb a cigarettánál!
(Becsapós, hogy gyümölcs aromás a dohány, ettől sokan azt gondolják, hogy ártalmatlan, de ez óriási tévedés.)
a nikotin az nem para, kátrány pedig egyáltalán nincs benne, mivel nem égetsz papírt. szóval nagyságrendekkel ártalmatlanabb, mint a cigaretta.
tény, hogy a tüdő eleve nem füstszívásra van kitalálva, de azért azt mondani hogy ugyanolyan káros, vagy még károsabb, mint a cigipapírt szívni, az egyszerűen nem igaz.
Hidd el, se a vízipipa, se a cigaretta nem jó.
Ugyanolyan káros mind a kettő!
nÉZD meg ezt a képet. Láthatod, (ha tudsz angolul) hogy a szívásnál az van kiírva, hogy SMOKE
Ha netalán nem tudnád mint jelent az, hogy smoke, akkor elmondom. Cigarettafüstöt jelent.
Teljesen ugyanaz, mint a cigi.
Ja és, angolul az van kiírva, hogy DON'T SMOKE!=Ne cigizz
kedves 09:05ös.
el vagy tájolva. a smoke nem cigarettafüstöt, hanem simán füstöt jelent, legyen az bármien füst. és egyébként leggyakrabban igeként használják, a szívás szóra.
Rendben, de ahogy példáztam, a "don't smoke" kifejezés, nem azt jelenti, hogy nem füstölögj....
mind1, nem nyelvek kérdése,
Logika alapján azt mondanám, h a cigi károsabb.
De talán nem ezt kéne nézni..:P
Mind a 2 káros, mértéktől független... De pipa mellet szóljon, h senki nem szokott még rá, ami azért érdekes..:)
Már csak azért is, mert ha mint az előző hozzászóló állította, h ha pipázol olyan mintha egy doboz cigit szívnál el, akk sztem ugyanúgy nikotin függő lenne az ember.
De a pipát nem kívánják, nem úgy mint a cigisek.
Na, ennek tudatában, lehet dönteni..:P Nemmellesleg, én is pipás vagyok...:)(y)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!