Mennyire káros a Vizipipa? És a cigi vagy a vizipipa a károsabb?
Szóval az a helyzet hogy szeretnék itthonra venni egy vp-t, de nem tudom hogy milyet, hol, és milyen méretben. Igazából életemben 3-szor vizipipáztam, így nem tudok róla sok mindent, ellenben jó pofa, meg jó az illata:)
Szóval aki egy kis összefoglalót írna nekem, pár linkel megfűszrezve hogy hol milyet érdemes venni annak nagyon megköszönném, és még valami: megnyugtatnátok, ugye a vizipipa nem káros? Mert én azt olvastam hogy a cigaretta gyárak mondják csak hogy kársoabb mint a cigi...és ez őszintén megvallva szerintem is így van. Nyugtassatok meg hogy nem káros kb. hetente/2hetente 1 alkalom, akkor is max egy fél-egy órás vpzás:) max. ünnepek tájékán csúszna fel heti 2 re a mérleg, karácsonykor meg szilveszterkor:)
"cigaretta gyárak mondják csak hogy kársoabb mint a cigi..."
Azt valóban a cigaretta gyárok mondják és egyértelmű hazugság.
DE
Ne ringatsd magad illúziókba, természetesen KÁROS, mint a dohányzás minden formája, csak NEM ANNYIRA, mint a cigaretta. De attól még káros. De legalább nem leszel tőle függő (mint a cigarettától), sem büdös. De az egészségestől messze van.
Én dohányoztam is sokáig, tippre azt mondanám, hogy egy fél órás vizipipázás kb 2-3 szál cigaretta terhelésnek felel meg. Namost ha minden nap elszívsz egy pipát akkor az sok. Ha 2 hetente egyszer akkor viszont nudli.
Venni milyet érdemes:
- Legalább 50 centi körülit, mert a kicsi pipa könnyen felborul
- Csak azt a fajtát, aminél az üveg és a fémtest külön van és egy gumitömítéssel csatlakozik. Tehát ami így épül fel: [link]
- Pesten az egyik legjobb hely a keletinél a Szultán center. Olcsó és sok pipa van + az arabokkal mindig lehet mókázni és alkudozni :)
A nem káros még mindig túlzás, de sokkal kevésbé, mint a cigaretta és egy kicsit még jobban kevésbé, mint a vizipipadohány.
Egészséges soha sem lesz... De mindennek ára van.
utolsó:
Nincs benne nikotin.
A CO-s rész igaz, bár én most tervezek beszerezni egy elektromos szenet, azzal már CO sincs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!