Ha napi 3 szál cigit elszívok az 1mg nikotinosból, akkor az ugyan annyira káros mintha napi 1 szál 3mg nikotinosat szívnék el?
Károsabb, akár háromszor károsabb is lehet. A nikotin az csak egy alkotóelem a 200 féle méregből amit a cigi tartalmaz.
A napi 3 szál is okoz függőséget és szépen emelkedni fog az adagod.
Nem a tüdőrák a legrosszabb amit a cigi okoz.
#7 Látszik hogy nem vagy képben. A Nikotin egy idegméreg ami nagy dózisban halált is okozhat. (mondjuk 100-200mg egyszerre). Viszont amilyen gyorsan bejut a szervezetbe (kb 7 másodperc) viszonylag gyorsan ki is ürül (nem véletlen gyújt rá egy dohányos mondjuk óránként). Viszont e cigarettában kb 2-300 mérgező anyag van. Nem csak a kátrány, hanem arzén és egyéb más is ami viszont baromi nehezen ürül ki a szervezetből, sőt halmozódik. A rákos megbetegedésekért elsősorban nem a nikotin felel, mindemellett a cigaretta egyéb betegségeket is okoz pl. asthma, érszűkület. Én egyet tudok: 15 évig dohányoztam, majd váltottam nikotinos e-cigire, mivel rájöttem hogy a cigit letenni nem nehéz, volt hogy egy évben 10x is sikerült :)
Viszont amióta elektromosat szívok nincs köhögés, váladékozás stb...
Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy a füst szilárd anyag és lerakódik az elektromos pedig gőzzel működik, de az tuti hogy az a 2-300 másik káros anyag nincs benne.
Innentől kezdve mindenki döntse el maga mi mennyire káros...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!