Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Leszoktam a dohányzásról....

Leszoktam a dohányzásról. Mégsem érdekel senkit? Pedig jól esne néha 1-1 dicséret, hogy csak így tovább.

Figyelt kérdés

6-7 évet dohányoztam, napi 8-16 szál közötti változó mennyiséget szívtam. Szerettem dohányozni. De ugyanakkor mindig ügyeltem arra, hogy ne legyek bagószagú. Munkában is 1.5-2 óránként dohányoztunk. Volt olyan kolléga akivel összebeszéltünk és naponta pl 1-2x együtt mentünk le. De volt amikor csak azzal beszélgettünk aki épp lent volt.

Nem vertem nagy dobra hogy én holnaptól leszokok. Azért sem, mert mi van ha mégsem jön össze a leszokás és utána magyarázkodhatok, hogy hát nem jött össze. Viszont már nem dohányzom 2 hónapja. És a dohányos emberek közül (kb 15) összesen 1 kérdezte meg, hogy nem lát mostanában dohányozni, csak nem leszoktam? Pedig a többiekkel is összefutunk ebédlőben, fénymásolónál stb, de senki nem kérdez rá. Pedig olyan jól esne egy kis dicséret, hogy sikerült leszoknom.

A család is hasonló. Amikor dohányoztam akkor havonta 2-3x nyaggattak hogy ne dohányozzak már, szokjak le. Nekik sem jelentettem be, hogy na akkor holnaptól leszokok. Kb 1 hét után mondtam nekik hogy már 1 hete nem dohányzok. Az elmúlt 2 hónapban egyszer kérdezték meg hogy na akkor azóta sem szívtam egy szálat sem? És kb ennyiben kimerül az érdeklődésük. Ők sem dicsértek meg vagy nem örültek együtt velem, hogy sikerült leszoknom.

2 nagyon jó barátnőm van. Egyikőjük sem dohányzik. Maguktól sosem hozták szóba. Én mondtam párszor hogy képzeld már 3 hete, már 6 hete stb nem dohányzom.

Nekem szükségem van a megerősítésre. De senkitől nem kapok.

2017. márc. 29. 10:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%
Ügyes vagy, hogy leszoktál, szerintem ez nagy dolog mert sok embernek nehezen menne. De én azt vettem észre, hogy sok ember nem szeret dícsérgetni senkit
2017. márc. 29. 23:29
 12/15 anonim ***** válasza:

Tedd malacperselybe a pénzt, amit eddig nap mint nap cigire költöttél, és menj el nyaralni belőle a nyáron...

Nem elég megerősítés, hogy reggelente nem köhögsz-fuldokolsz? Egész nap kapsz rendesen levegőt, még ha töltögetted is a cigit egy rakás pénzt takarítasz meg vele, nem utolsó sorban valamivel egészségesebb is lehetsz.

Csak ne helyettesítsd semmi más rossz szokással :)

2017. márc. 31. 10:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha tönkre szeretnéd tenni a cigi utáni jövedék bevételeket a khm ..., részéről, és nem szeretnél munkát adni a tüdőgyógyász szakorvosodnak, akkor bizonyos szempontból inkább el leszel ítélve.

"Kivéve a Gyevi bíró"-t.

(népmese)

Akik viszont örülni fognak és ezért dicséret nem jár - mert alapból nem kéne dohányozni.

Ha mégis sikerült rászoknod, és mégis rájöttél, hogy nem volt érdemes.

Az már valami!

;)

Egészségben is, esetleg, ha van családod, és Te magad is e leszokásból profitálsz, az még inkább valami :)

Jó egészséget, és a nemzeti színű szalaggal feldíszített boltot többet sose látogasd.

(ez jó tanács)

Hogy a dohány boltok állandóan márc. 15.-i kokárdában díszelegnek, az nem kis enyhe túlzás.

Na ezért megkapom most a fejmosást :/

2017. márc. 31. 13:19
 14/15 anonim válasza:
Ez csak azt jelenti hogy mások miatt szoktál le.A legfontosabb hogy magad miatt tedd,magad egészségéért csinálod,nem mások miatt
2017. máj. 1. 16:24
 15/15 anonim válasza:
Akik panaszkodnak, hogy le kéne szokni, nem fognak megdicsérni. Csak irigyek lesznek, hogy neked sikerült.
2017. máj. 5. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!