Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nagyon aggódom anyám miatt,...

Marci507 kérdése:

Nagyon aggódom anyám miatt, jogos? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Dohányzik, naponta 2-3 szálat szív el, de néha 4-et is, nem akarom őt megbántani, de azt sem akarom, hogy meghaljok idejekorán. Mit mondjak neki?

2017. febr. 19. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha ő nem akar leszokni akkor nemfog. napi 2-3 szál nemsok. én régen napi 1 dobozzal szivtam és még nagyon sok más rajtam kivül vagy ennél többet. Sajnos nemtudhatod hogy pont a dohányzás miatt fog meghalni idejekorán. Van aki egész életében dohányzott és semmi baja 60 70 évesen se és van aki meg egyszer se gyujtott rá és a tüdőrák vitte el.
2017. febr. 19. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen kevés cigit még gyakorlatilag teljesen kompenzálni tud a szervezet, nem növeli a rák, érszűkület, agyvérzés, infarktus, stb. kockázatát jelentősen. (Minthogy az ember minimum 10000 éve használja a tüzet, ez idő jelentős részében pedig tábortűz vagy a lakhely közepén égő tűz formájában, a szervezetünk fel van készülve arra, hogy kis mennyiségben füstöt fogunk belélegezni. A nikotinnak ilyen szempontból nincs jelentősége, a cigifüstben elsősorban a kátrány és a formaldehid az, ami kinyírja az embert, az pedig minden füstben van.)
2017. febr. 19. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
(A fentiek egyetlen nemdohányzót se bátorítsanak arra, hogy "kísérletezni" kezdjen! Nagyon kevés ember tud megállni napi 2-3 szálnál, és nem azért, mert ők olyan "fsza gyerekek", hanem gyárilag másképp reagál a szervezetük a nikotinra!!!)
2017. febr. 19. 16:40
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Mond neki, hogy aggódsz az egészségéért.
2017. febr. 19. 17:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat, és szerintem elmondom neki, mert így is van szegénynek egy kisebb egészségügyi baja (egy érrög a bal lábában már a születésem előttről) amúgy kb fél éve dohányzik, és ez a 2-3 szál sajnos egyre több lesz, 1 r.hadt szállal kezdődött, később már 20-30 se lesz elég neki
2017. febr. 19. 23:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy később több lesz.

Hagyd őt békén, nem piszkáld a cigiért. Egy dohányost minél többet szekálják, annál jobban szívja. (Nem szándékosan fog többet cigizni. A tiltás hatására, a tudatalattija azt az üzenetet kapja/úgy értelmezi, hogy gyújtson rá.)

2017. febr. 20. 10:22
 7/7 anonim ***** válasza:

"egy érrög a bal lábában már a születésem előttről" - akkor sztornó, amit a 2. hozzászólásban írtam. Semmiképpen nem kéne érszűkítő drogot (nikotin) "használnia"!

" kb fél éve dohányzik, és ez a 2-3 szál sajnos egyre több lesz" - akkor sztornó az is, amit #3-ban írtam. :) Azt hittem, év(tized)ek óta szívja.

2017. febr. 20. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!