Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az e-cigi füstje miért nem...

Az e-cigi füstje miért nem káros a környezetében lévő emberekre?

Figyelt kérdés
A dohányfüst károsabb arra nézve, aki passzívan csak szagolja, mint aki szívja. Ezért sem szeretem, amikor a haverok beszélgetés sztereóban nyomják rám a füstöt, én meg 5 ciginek megfelelő füstöt kapok. De állítólag az elektromos cigivel nem így van. A környezetének nem lesz tőle baja, ha szagolja a kifújt gőzt, pedig bizony abban a gőzben is van nikotin. Akkor miért is nem káros? Én nagyon oda szoktam figyelni, hogy főleg passzívan ne szívjak füstöt, de szerintem az elektromosnál is azért beszívok egy két slukkot, csak esetleg nem veszem észre. Vagy nem így van? Mi az oka, hogy akár közösségben, osztályteremben is szabad használni tök legálisan?
2017. jan. 9. 19:36
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Ja, még egy kérdés :D

Mitől elektromos cigi? Van benne egy elem, ami működteti? Elektromosság nélkül nem lehetne használni? Vagy a benne lévő gázt felforralni, és azt szívni? Nem cigizek, de azért kíváncsi vagyok, hogy mi történne :D

2017. jan. 9. 20:35
 12/25 Lipton. ***** válasza:

E-ciginek gőze van, és sokkal kevésbé káros mint a rendes cigi.

A rendes cigi füstjében sokkal több nikotin van, mint az e-cigi gőzében, ezért nem nagy veszélyt jelent a körülöttünk lévőkre.

Viszont a dohányalapú termékek füstjéből jókora mennyiségű nikotint és egyéb anyagokat kapnak azok, akik belégzik.

A napokban ment egy dokumentumfilm a BBC Earth nevű csatornán, Elektromos cigaretta: Segítség vagy veszély? címen, aki tudja nézze vissza.

2017. jan. 9. 22:53
 13/25 anonim ***** válasza:

Akkumulátorral működik, mint a telefon, de megmondom őszintén, műszaki analfabéta vagyok, egyszer el lett nekem magyarázva de nem sok maradt meg:D

Szóval csak az akkumulátort tudom mondani :D

2017. jan. 9. 22:55
 14/25 Lipton. ***** válasza:
100%

A modban van egy aksi, az szolgaltatja az energiát.

Az energia felizzítja a tekercset, a tekercsen át van húzva egy vatta, a vatta bevan itatódva liquiddel, a liquid elpárolog és te szépen beszívod.

Égés nem történik, csak párolgás.

Ez a villanycigi.

2017. jan. 10. 00:34
 15/25 A kérdező kommentje:
Mi az a "mod"? :)
2017. jan. 10. 01:13
 16/25 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy köszi a válaszokat! :)
2017. jan. 10. 01:13
 17/25 anonim ***** válasza:
Tevedesben elsz, a nikotin nem karos, csak fuggoseget okoz. A cigi sem a nikotin miatt karos, hanem a tobbi miatt. (Katrany stb)
2017. jan. 10. 19:05
 18/25 anonim ***** válasza:
Állítólag nem is az van, hogy a nikotin függőséget okoz, hanem a szervezet természetesen termel nikotint és ha cigarettázol, akkor a szervezet nem termeli tovább. Viszont szüksége van rá, ezért "szól", hogy vigyél be nikotint, ha már megállítottad a termelést.
2017. jan. 10. 19:11
 19/25 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy a nikotin nagyon komoly méreg. Egy csepp az ember bőrére, és meghal az illető. Idegméreg. A rovarokat is azzal bénítják meg, vagy valami ilyesmit hallottam.

A wikipédiát idézem:

"Mivel a nikotin növeli az agy dopaminszintjét, fogyasztása súlyos függőséghez vezet. Egyes tanulmányok szerint addiktív hatása erősebb, mint a kokainé és a heroiné."

"Bár a nikotin erős méreg, az öngyilkossági esetektől és a balesetektől eltekintve közvetlen halált ritkán okoz, egyrészt mert a dohánytermékekben található hatóanyag egy része elég, mielőtt a szervezetbe kerülne, másrészt mert a krónikus fogyasztók hozzászoktak."

[link]

2017. jan. 11. 13:47
 20/25 A kérdező kommentje:
Látod, egyrészt sokkal kisebb mennyiségben van jelen, hogy komoly bajod legyen, vagy hogy erősebb függőséget okozna. Másrészt, az erős dohányosok 2 percenként rágyújtanak, így mindig kielégítik a nikotin utáni vágyukat. És emiatt nem látszik rajtuk, hogy valójában jobban rászoktak, mintha kokaint vagy heroint fogyasztottak volna. Csak az ugyebár nagyobb mennyiségben fogyasztják, és így hamarabb rászokik az ember, meg hamarabb tönkre is megy/belehal az ilyen keményebb drogokba. De a nikotin is ilyen, vagy még rosszabb, csak sokkal kisebb mennyiségben található a cigarettában.
2017. jan. 11. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!