Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az e-cigi füstje miért nem...

Az e-cigi füstje miért nem káros a környezetében lévő emberekre?

Figyelt kérdés
A dohányfüst károsabb arra nézve, aki passzívan csak szagolja, mint aki szívja. Ezért sem szeretem, amikor a haverok beszélgetés sztereóban nyomják rám a füstöt, én meg 5 ciginek megfelelő füstöt kapok. De állítólag az elektromos cigivel nem így van. A környezetének nem lesz tőle baja, ha szagolja a kifújt gőzt, pedig bizony abban a gőzben is van nikotin. Akkor miért is nem káros? Én nagyon oda szoktam figyelni, hogy főleg passzívan ne szívjak füstöt, de szerintem az elektromosnál is azért beszívok egy két slukkot, csak esetleg nem veszem észre. Vagy nem így van? Mi az oka, hogy akár közösségben, osztályteremben is szabad használni tök legálisan?
2017. jan. 9. 19:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Passzív dohányos voltam 3 dohányzó családtaggal. Aztán különköltözve dohányossal éltem. Ő elektromos cigivel szokott le róla, és annak a szaga alig bántott. Azért lehet, mert az igazi cigiben égéstermék van, igazi füst, az elektromos cigiben pedig inkább pára. Tehát a korom, kátrány, hasonlók nincsenek benne. A többszáz féle káros anyag közül, ami a cigifüstben megtalálható, csak egyetlen egy a nikotin, és még csak nem is a legrosszabb.
2017. jan. 9. 19:44
 2/25 A kérdező kommentje:
Tehát akkor az elektromos cigi is káros, csak ennyivel kevesebb méreganyagot tartalmaz. Azért gyanús volt nekem is, hogy passzívan szívja azért a környezet a nikotint, csak úgy, hogy nem is tudnak róla :D
2017. jan. 9. 19:53
 3/25 anonim ***** válasza:

Az e-cigit ma már nem lehet legálisan használni sehol, ahol a cigarettát sem.

Azért ne úgy képzeld, hogy te egészségtelenebb vagy, mint akik szívják, mert hát ugye akik cigiznek, azok a passzív füstöt is ugyanúgy tüdőre veszik:D

Az a lényegi különbsége, hogy a cigarettának füstje van, égéstermékekkel, és messze nem a nikotin a legártalmasabb, amit beszívsz vele.

Az e-cigi után a szádon nem füst jön ki, hanem gőz. Ebben tényleg max nikotin lehet, de a nikotin nem olyan káros, a szervezeted is termel természetes módon nikotint. A cigarettában az egyéb összetevőktől dobja fel az ember a papucsot.

Igazából, ha e-cigizel, kb annyira rossz, mintha kávéznál, a passzív gőze meg.. nem is tudom, szerintem az illatosított gyertya égéstermékében több káros anyag van.

2017. jan. 9. 19:57
 4/25 anonim válasza:
Míg a füst max eloszlik a levegőben és továbbrais jelen van csak nem/alig érzékelhető addig az e-cigi "füstje" mint írtátok is pára ,mely mint általánosban megtanulhattuk lecsapódik. Legalábbis szerintem ,bocs ha hülyeséget irtam :D
2017. jan. 9. 19:58
 5/25 A kérdező kommentje:
Akkor mégsem lehet suliban e-cigit használni? Mondjuk egykét slukkot úgy sem vesznek észre.
2017. jan. 9. 20:02
 6/25 anonim ***** válasza:

Legálisan nem lehet suliban sem.

De mi buszon is szívtuk, mert ha kicsit tovább lent tartod, nem is "fehér füst" jön ki a szádon, hanem színtelen, én az ülés alá fújtam, kb 2 mp múlva már nem látszott. Csak a finom illatot lehetett érezni

2017. jan. 9. 20:06
 7/25 anonim ***** válasza:
Mármint suliban sem és sehol máshol sajnos:(
 8/25 anonim ***** válasza:
Az E-cigi "füstje" ugyan pára, de nem víz, hanem nagyrészt glicerin alkotja, ami nem "tünik" el. Ez is le tud rakódni a tüdöben, csak erröl még nincs kellö vizsgálati anyag, mert nem elég régóta létezik.
 9/25 anonim ***** válasza:

Hát igen az e-cigit azoknak ajánlják, akik dohányoznak, mert annál összehasonlíthatatlanabbul jobb.

De a tiszta hegyi levegőnél nyilván károsabb.

2017. jan. 9. 20:16
 10/25 A kérdező kommentje:
Csak sokan már ott vannak, hogy elektromosra sem cserélik le a sima cigit, mert hozzászoktak, hogy mindig meggyújták meg ilyesmi. Sajnos. Mindenesetre én örülök, hogy nem dohányzom. Meg egyébként a cigifüst szagát is utálom, tényleg akkor már sokkal jobb az elektromos.
2017. jan. 9. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!