Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Fülzúgás mint elvonási tünet?

Fülzúgás mint elvonási tünet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már 4 hónapja zúg a fülem. Elmesélem előröl a sztorit:

Megfáztam, 1 hétig fájt a torkom, köhögtem, ezért ezen a héten nem is dohányoztam. Ekkor előjött a fülzúgás. Gondolta a házi dokim, hogy a betegség ráment a fülemre, azt mondta majd elmúlik. Nem múlt el, így elmentem fülészetre, a kórházban azt mondták, hogy nem tud vele mit csinálni, lehet elmúlik, lehet nem, és felírt notropilt. Elmentem máshova, ott elküldtek hallásvizsgálatra, belenéztek a fülembe, dobhártya nyomást mértek, de semmit nem találtak, és mivel nem volt pénzem, így nem tudtam folytatni a kivizsgálást, mert baromi drága.

2 hete voltam egy kis, zárt helyen a barátokkal, és ők cigarettáztak, és iszogattunk. Az érdekes dolog az volt, hogy miután bent voltam 1 órát abban a füstben, és az alkohol mámorban, hazaérvén nem hallottam a fülzúgást. Ekkor kezdtem el gondolkozni rajta, hogy lehet a nikotin elvonási tünet miatt zúghat a fülem, hisz ha a szervezet valamire rászokik, akkor elég érdekes dolgokat tud produkálni, ha hiány van. Neten rákerestem, volt egy csávó, aki azt írta, hogy miután letette a cigarettát, rá pár hónapra neki is elkezdett zúgni a füle. Nektek mi a véleményetek erről?

2016. jún. 4. 21:04
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Plusz érdekesség a fülzúgásomhoz: Nekem minden TV sípol. A régi nagy dobozos TV-k az egész szobát betöltően sípolnak bekapcsolt állapotban, az új TV-k jóval halkabban sípolnak. Ez vajon mi lehet?
2016. jún. 4. 21:09
 2/11 anonim ***** válasza:

Az a hogy a tv sípol, az azt jelenti hogy elég jó még a hallásod. A régieknek a sorkimenő trafóján van ilyen magas freki, és a menetek emiatt rezegnek és azt hallod. AZ újaknál nem ismerem a teljes felépítést, de az i nagy frefvencián frissít. 60-75 ... stb. szorozva a képpontokkal.

A fülzúgáshoz annyit, hogy nekem is kb akkor jött amikor letettem a cigit, de zajos helyen is dolgoztam. A dokim szerint lehet attól is hogy ha kaptam valamikor agyrázkódást. Mások szerint a nagy hangerő, 85 dba felett tartósan, a ki pálcákat rongálja, és olyan mint egy leszakadt szenzor vagy antenna, zajt továbbít. Egyébként a jelenséget tinnitus-nak hívják, és lehet kezeltetni, de nem mindig a fülben keletkezik, hanem van amikor az agynál. az ellen nem lehet mit tenni. Pont a héten voltam egy munkvédelmi oktatáson, elég profi előadó volt, ő mesélte hogy volt egy ismerőse, aki aludni nem tudott tőle, belement egy kezelésbe amitől akár meg is lehet süketülni. Azt mondta inkább süket mint hogy csöngjön füle. A kezelés után süket lett és a csengés maradt. Úgyhogy csak óvatosan.

2016. jún. 4. 21:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Elvileg azért 4 hónappal leszokás után már nem kéne sípolnia a fülnek. Nem lehet, hogy valami olyan állandó stressz van az életedben, amit eddig a cigivel "kezeltél" (placebo szinten akár)?

A TV-k sípolása nem ide tartozik, az valós hang, ha jó a hallásod. A régi katódsugárcsöves TV-k 15.6 KHz-en sípoltak, én is hallottam (19 KHz-ig hallottam gyerekként, most már csak 18). Az LCD-k közül a régebbi, fénycsöves fajta 600 KHz körül "vonyít" halkan (vannak benne magasabb felharmonikusok is). A LED-es elvileg teljesen hangtalan, mint a mobiltelefonok.

2016. jún. 4. 21:21
 4/11 anonim ***** válasza:
"a régebbi, fénycsöves fajta 600 KHz körül" - :D 600 Hz, természetesen...
2016. jún. 4. 21:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Közben nekem beugrott hogy mi sípolhat a ledesnél.

Mostanában mindenben kapcsolóüzemű táp van, az megy még magas frekin.

2016. jún. 4. 21:33
 6/11 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy nekem tényleg minden TV sípol, és soha senki nem hallja rajtam kívül. Bementem üzletbe, ott is hallottam. Sőt, a LED es TV is ha nincs bekapcsolva, de be van dugva a konektorba, és közel hajolok hozzá, akkor is hallom, és ez a dolog a fülsipolással együtt jött elő.
2016. jún. 4. 21:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Érdekes. A kapcsolóüzemű táp persze hogy sípol, ha be van dugva, de fura hogy hallod, mert nekem amikor előjött a sípolás, akkor pont rossz lett a hallástesztem, mert kb. hasonló frekvenciákon teszteltek, mint ahogy sípolt a fülem. Most már kevésbé sípol, most elég jó tesztjeim vannak külömböző frekiken. De nekem 6 éve tart.
2016. jún. 4. 21:50
 8/11 anonim ***** válasza:
ja, annyi hogy a sima PC-táp is sípol, csak nem hallod a venillátortól.
2016. jún. 4. 21:51
 9/11 A kérdező kommentje:
De egyszerűen nem értem, mert utánaolvastam, és sehol nem találtam olyat, hogy valakinek sípolna a füle, és mellé még a TV-k is sípolnak. De nem csak úgy kicsit sípol a TV, egyszerűen elviselhetetlen a sípolása hosszabb ideig, mindig kimenekülök a szülők szobájából. És tényleg senki nem hallja ezt rajtam kívül. Akárhova megyek akárkivel, megkérdem, hogy hallja-e, és eddig senki. Lehet, hogy én több frekvenciát hallok, mint a többi ember valami miatt?
2016. jún. 4. 21:55
 10/11 anonim ***** válasza:

"De az a baj, hogy nekem tényleg minden TV sípol, és soha senki nem hallja rajtam kívül."

Helló! Soha senki vagyok rajtad kívül! :D

Én is észrevettem ezt minden tv-nél! (bár a LED-eseknél meg ezeknél a mai nagy High-Performance futurisztikus TV-knél már jobban oda kell figyeljek ,de ott is hallható még)!

Sajnos fülzúgással kapcsolatban tapasztalatom semmilyen téren nincs!

Életemben egyszer volt gond a fülemmel (begyulladt,felszúrták!)

Remélem mihamarabb helyre jön!

Számomra a hallás jelent mindent (szeretem a zenét ,egy szép selymes női hangtól pedig egyszerűen eltudnék olvadni mint vanília puding a vattán)!

2016. jún. 4. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!