Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Havi 3-4 szál mennyit árt?

Havi 3-4 szál mennyit árt?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és nemrég szoktam rá a cigire. Tisztában vagyok vele, hogy a hörgőcskéknek árt, sőt az egész egészségemnek árt. Azzal is tisztában vagyok, hogy csak ""menőségből"" csinálom. Apukám láncdohányos, szóval szerintem várható is volt, hogy előbb-utóbb rá fogok szokni én is. Az érdekelne, hogy havi 3-4 szál mennyit árt? És azt is tudom, hogy mindenki így kezdi, utána egyre, s egyre többet szív.

2016. máj. 20. 22:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
"azt is tudom, hogy mindenki így kezdi, utána egyre, s egyre többet szív." Azt gondolom, hogy Te magad is leírtad a lényeget. Az a pár szál nem a világvége, de hidd el, ha folytatod több lesz, és az már ártani fog. Ha most abbahagyod, még megúszhatod. Egyébként pedig a cigiben nincs semmi érdekes. Sokkal menőbb vagy ha fel mered vállalni hogy nem élsz azzal a Sz.rral. (Én is dohányoztam)
2016. máj. 20. 23:04
 2/16 anonim ***** válasza:
13 évesen ???? Könyörgöm hova fajul a vilááág ?? :O én a helyedben nagyon gyorsan letenném !!
2016. máj. 20. 23:07
 3/16 anonim ***** válasza:
Azért ez elég sok, és pont a gyerek szervezeted terhelni vele nem túl okos dolog. Ilyen korba simán lehetsz tőle pl asztmás is.
2016. máj. 20. 23:07
 4/16 anonim ***** válasza:
Akkor legyél az te aki példát mutatsz neki, hogy te nem vagy olyan hülye, hogy rászoksz.:) mitől érzed magad többnek attól, hogy havi 3-4× dohányzol? Kibírnád nélküle is. Mellesleg nekem 13 évesen eszembe se jutott, hogy dohányozzak, szánalmas lett volna.
2016. máj. 20. 23:08
 5/16 anonim ***** válasza:

Sajnos elég káros így is, bár mindenféleképpen jobb mintha már napi szinten szívnád.

Nem sok az a kimaradt idő amit a szervezeted tisztításra fordítana, de legalább nem semmi.

Hosszú távon észrevehetőek lesznek a tipikus tünetek mint pl. reggeli köhögés, fáradékonyság, teljesítmény csökkenése, ivarsejtek halálozása, szűkülő erek (khm, kisebb pénisz) és a növekedésre is hatással lehet, de ilyen mennyiséggel nem hiszem hogy hamar bekövetkeznének. Érdemes ezt a mennyiséget csökkenteni vagy tartani, ilyen fiatalon még ne legyen senki függő semmitől...

2016. máj. 20. 23:16
 6/16 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy szánalmas dolog a dohányzás. Az is megfordult bennem, hogy csak azért kezdtem el, hogy ne legyek olyan mint a többiek az osztályban... Az is megfordult bennem, hogy egyszerűen csak apára szeretnék hasonlítani. Meg egyébként nekem az apukám nagyon de nagyon gyorsan felidegesedik... És én is nagyon gyorsan felidegesedek a legkisebb dolgokon is (pl.: kések valahonnan pár percet). És lehet hogy a "stresszes" mindennapok miatt szoktam rá. Már ha egy 13 évesnek lehetnek stresszes napjai...
2016. máj. 20. 23:18
 7/16 A kérdező kommentje:
Apukámnak érszűkülete van a dohánytól, 3x műtötték... Csak az a baj, hogy engem az ilyenek nem vagyon hatnak meg :/ engem az sem érdekel ha engem műtenek
2016. máj. 20. 23:21
 8/16 anonim válasza:

Mert lenne szanalmas dolog a dohanyzas? Mindenki maga donti el hogy most hogyan, s mikepp akar meghalni:D

Egyebkent igen szerintem is korai 13 evesen 16 eves vagyok kiprobaltam nem egyszer, de ha kinalnak se fogadom el. Ertagito hatasu, szoval 1-2 szall nem art. De szerintem felesleges a halalodert fizetni vagy elfogadni es kesobb raszokni. Gondolj bele, az osztalyom fele dohanyos 16-17 eves gyerekek. Mar az agyamra mennek mert a legtobb kohog, okadik meg buzlik tole.

2016. máj. 20. 23:24
 9/16 anonim ***** válasza:
Hagyd abba és akkor nem lesz gond.
2016. máj. 21. 07:25
 10/16 anonim válasza:
Személytől függ. Egy szál cigaretta 4000 ismert mérgező anyagot, (+ismeretlenek) visz be a szervezetbe különböző mennyiségben. Ebből van ami 15 év múlva ürül ki Nyilván ez az idő hatványosan nő, ha több szálat szívsz el. Én magam is dohányoztam egy évig középsuli alatt, és a végén havi 3-4 szállal szoktam le, hidd el a korod miatt egy pár hónap után még ezt a mennyiséget is meg fogod érezni az állóképességeden, az ízleléseden, a szaglásodon. És persze egész nap hideg lesz az a kezed amelyikkel fogod a cigit, mert szűkíti az ereidet a füst bőrön keresztül felszívódva. Ezt kimondottan a te korodra értem, ha vársz 5-6 évet vele, akkor nem lesz ennyire káros havi 3-4 szál. És ez a mennyiség még szerintem elég arra hogy bármikor abbahagyd.
2016. máj. 22. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!