Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan szokjak le a cigarettáról?

Hogyan szokjak le a cigarettáról?

Figyelt kérdés

Szeretek cigizni, ugyanakkor sokszor már sajnálom a rá költött pénz mennyiségét, és mostanában folyamatosan növelik az árát.. Szeretnék leszokni, hogy több pénzem legyen ruhákra, ne kelljen folyton a szüleimtől plusz pénzt kérni, ha pl.: moziba akarok menni a barátaimmal, vagy hogy kaját tudjak magamnak venni a büfében. Milyen jó leszokási módszert tudtok? Előre is köszi a NORMÁLIS válaszokat!

/A 'nem kellett volna rászokni\kipróbálni', és az ehhez hasonló kommentátorok hozzászólásaira nem vagyok kíváncsi. Ne haragudjatok, de tisztában vagyok azzal, hogy hülyeség volt kipróbálni, és nem azért tettem ide fel a kérdésemet, hogy mások kioktassanak a hibámmal kapcsolatban.:) köszönöm/

2010. ápr. 4. 20:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Úgy mint az egyik rokonom! 15 évig dohányzott, mikor felnőtt a kisfia, és már kitudta nyilvánítani a véleményét, egyszer ment haza a munkából a fater, ment a fiához hogy puszit adjon neki, a srác ellökte magától, hogy "apu büdös vagy a cigitől, ne adj puszit". Attól a naptól kezdve nem gyújtott rá. (ez 20 éve volt)
2010. ápr. 4. 20:50
 2/12 anonim ***** válasza:
Foylamatosan csökkentsd a napi mennyiséget, és vegyél pl. egy csoamg rágót, hogy ha mégis kívánnád, amikor nem szabdna már, akkor ingkább azt rágd.
2010. ápr. 4. 20:51
 3/12 anonim ***** válasza:
Amúgy én is 1,5 év után (tudom, nem hosszú idő), úgy szoktam le, hogy egyszerűen nem vettem többet. Azóta 8 év telt el, és annyi a dohányzásom, hogy néha (kb 4-5 havonta) egy szál jó minőségű szivart elszívok. Tehát, akaraterő, semmi többet nem kell belemagyarázni, meg túlmisztifikálni.
2010. ápr. 4. 20:52
 4/12 anonim válasza:

hát ha a szüleid tudják, akkor kérj tőlük pénzt elektromos cigire!

[link]

itt van róla pár infó.

nem dohányzom, de a halomnyi sz*r módszer mellett ez nekem jobban hangzik.

remélem, tudtam segíteni ezzel.

2010. ápr. 4. 20:54
 5/12 A kérdező kommentje:
Utolsó: Neked nem hiányzott a cigi? Már volt, hogy 1-2 hétre abbahagytam a dohányzást, de valahogy hiányzott, hogy amikor megyek a buszmegállóba, nincs semmi a kezemben.. Ha volt valami gondom, egyből rágyújtottam, és egy szál cigivel a kezemben gondolkodtam az élet nagy dolgain.. ez az érzés hiányozna talán a leginkább..:/ Ez ellen mit tudtok ajánlani? /amúgy én is másfél éve dohányzok/
2010. ápr. 4. 20:54
 6/12 anonim ***** válasza:

"hiányzott, hogy amikor megyek a buszmegállóba, nincs semmi a kezemben.. Ha volt valami gondom, egyből rágyújtottam, és egy szál cigivel a kezemben gondolkodtam az élet nagy dolgain.."

- Akkor egyszerűen csak valami mással kellen pótolnod, és kész.

2010. ápr. 4. 20:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Aki itt kérdez, az nem akar leszokni. Majd ha azon a ponton leszel, hogy lesz valami drágább dolog az életedben mint a cigeretta, nem fogsz kérdezni. Leteszed, és kész. Most még csak a leendő kisfiadnak szívod el a kék szemét, a szőke haját, az egyik veséjét, vagy a vidám nevetését.
2010. ápr. 4. 21:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Ha nem akarnék leszokni, nem tettem volna fel a kérdést, hogy hogyan szokjak le..:)
2010. ápr. 4. 21:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Valamilyen OK kell a legtöbb embernek.

Viszont a te okodat neked kell megtalálni.

Ez lehet egy nemdohányzó barátnő, esetleg e gysúlyso betegség... A te esetedben én mindig reggel elkölteném a 600 pénzt colára, csokira, szendvicsre stb... Egy idő után rájöszz, hogy évi 150000 forintod marad minden tökjó dologra. Hajrá!

2010. ápr. 5. 22:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Rágózz helyette. Fokozazosan csökkensd a mennyiségét a ciginek.Kerülda dohányos helyeket, így a csábítási lehetőségek számát is lecsökkented.3-4 hónapig nehéz.Utána már nem fog hiányozni.1 év után meg már egyáltalán nem!Kemény, de jó módszer. Én azóta nem járok füstös helyekre.És sportolj.
2010. ápr. 7. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!