Mit csináljak, hogy mindnél egészségesebb legyen a tüdőm?
Sajnos én hülye 13 évesen, nyáron kipróbáltam elsőnek a cigit. Hát persze rá is szoktam.. most éppen 14 éves vagyok, és elhatároztam, hogy leszokok. Csak hát nem olyan könnyű, és a tüdőm sem az igazi, és ezért szeretnék tanácsokat kérni tőletek, vagy egyáltalán megbizonyosodni róla, hogy a tüdőmnek az egészségét bírnám-e növelni.
Nem vagyok kíváncsi a rosszalló kommentekre, tudom én is.
A tüdődnek semmi baja. Ha meg nagyvárosban élsz, akkor már szinte mindegy, hogy dohányzol vagy sem, a szmogot nem tudod elkerülni.
Pl Budapesten élő nemdohányzó ember tüdeje ugyan olyan, vagy rondább egy dohányzóénál.
Ha jót akarsz magadnak, akkor legyél sokat szabad levegőn. Persze nem a szmogoson, hanem ha van erdő, liget stb a közelben akkor ott. Végezhetsz még légzőgyakorlatokat és a sport is jót tesz.
Úszás! Sokkal intenzívebb mozgás, mint a többi, amit felsoroltak előttem, minden izmod megmozgatja és a tüdőd is igénybe veszi. Egyébként pedig a cigarettázásról nagyon könnyű leszokni, főleg, ha alig egy éve űzöd.
Én 13 éven át dohányoztam, harmadik éve tiszta vagyok és olyan jó, hogy el sem tudom neked mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!