A dohányzás tüdőkárosító hatását lehet valahogy csökkenteni?
Úgy értem, hogy valamivel tisztítani a tüdőt, esetleg valami inhalátor, vagy gyógynövényes cucc?
Leszokni és kevesebbet szívni nem akarok. Tisztában vagyok vele, hogy káros és nem is gondolom, hogy minden károsodást el lehet tüntetni valamivel. Az érdekel, hogy lehet-e valamilyen ártalomcsökkentő dolgot csinálni a futáson kívül vagy amellett?
Ez olyan, mintha elkezdeném izomból ütni a saját fejemet egy fém öntözőkannával, és közben megkérdezném, hogy mit csináljak, hogy kevésbé fájjon, és kevésbé kapjak agyrázkódást, de az ütlegelést nem akarom abbahagyni.
De én azt mondom, hogy a dohányzástól függetlenül figyelj oda az általános egészséges életmódra, és kész. Sportolj rendszeresen, étkezz egészségesen, igyál sok vizet, szedj vitamint, stb.
Ha feltétlenül a tüdődre akarsz rámenni, akkor vegyél egy bongot és szerezz egy dílert. Na az kitisztít. Ha legális úton akarsz maradni, akkor vízipipa, gyógynövény-keverékkel dohány helyett. Amíg rendesen cigizel, ez sem fog sokat segíteni, de talán icipicit kevesebb kátrány fog lerakódni a tüdődben. Talán.
Sópipát próbálhatod még ki, asztmásoknak szokták ajánlani. Az inhalátorokban viszont gyógyszer van, azt nem fogják neked kiírni.
"Majd ha valaki olyan jár erre, légyszi egy értelmes dolgot is írjon be."
Értelmeset, vagy olyat, amit olvasni szeretnél? A kettő messze van egymástól...
Futás - ha nem a telifüstölt szobádban csinálod és közben nem gyújtasz rá, azzal csökkented a dohányzás károsító hatását!
.
Gondolkodj pozitívan:
ne azzal foglalkozz, hogy káros-e, hanem légy büszke magadra, hogy mered mérgezni magad félelmed közben is!
.
A dohányzás a hosszú élet titka!
Bizonyíték rá azok az emberek, akik 90÷100 éves korukban köhögnek a cigitől!
.
"Majd ha valaki olyan jár erre, légyszi egy értelmes dolgot is írjon be."
Mi az értelmes válasz szerinted, ha kérdezed, mit tegyél a dohányzás káros hatása ellen, de leszokni róla nem akarsz?
Értelmetlen kérdésre értelmetlen választ adni, igenis értelmes dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!