Hogyan tegyem le a cigit, leépültem!?
20 éves lány vagyok, nagyon le szeretném rakni a cigit...
viszont a lakásban mindenki dohányzik. ami még durva, hogy allergia eredetű asztmám is van. Vissza gondoltam a régi gyermekkoromra, és eszembe jutott milyen egészséges voltam. Nem kellett az inhalátoromért rohannom, kaptam levegőt, jó volt a kondim, tudtam mozogni, nem kellett 3 féle gyógyszert szednem az asztmámra, nem volt magas a vérnyomásom... nagyon sok dolgot elrontottam egészségemet illetően, és csak most döbbenek rá milyen hülye voltam/vagyok.
Mivel ez egy anonim oldal, le írom azt is hogy marihuánát is szívtam 1,5évig, bekerültem egy rossz baráti társaságba, minden nap rendszeresen csináltuk, napi 1gr minimum. Akkor volt egy pánikrohamom tőle, elkezdtem fulladozni, nagyon rossz volt, nem kívánnám a legfőbb ellenségemnek sem azt az érzést, na attól a naptól kezdve nem szívtam. ez volt olyan 1,5éve, viszont a dohányzást nem tudom lerakni,
minden nap elhatározom hogy nem gyújtok rá, és nem bírom ki, sóvárgok a cigi után. pedig már a kávéról is lemondtam, azt sem iszom, pedig rendszeresen fogyasztottam. helyette 100%narancslevet iszok, de ez sem segít. Hogyan tudnám letenni, van ötletetek? Az orvosaim folyton azt hajtogatják, hogy hagyjam abba a dohányzást, rokonaim is ezt mondják, persze igazuk is van. Aztán jön a felkelés, 2-3 óráig kibírom és megint jön az iszonyú érzés hogy rá kell gyújtani, " csak egy szálat" aztán persze jön a többi. Ami még gond, hogy kiskoromban rendszeresen sportoltam, táncórákra jártam, viszont általános suli óta ez is megszünt. nem mozgok körülbelül 5éve, semmit. azon kívül hogy elindulok iskolába meg vissza, meg néha elmegyek valahova( itthonülős tipus vagyok) félek elkezdeni mozogni, nehogy rosszul legyek. ha már felállok a géptől, néha már attól begyorsul az amúgy is gyors szívverésem :(
Hogyan legyek újra a régi... + emellett családi problémák is vannak, stresszes vagyok állandóan, és nem tudok ezeken túllépni mert megoldhatatlanok..az orvosok mikor megmérik a vérnyomásom, folyton azt mondják, hogy nagyon gyors... ez gondolom a cigi/ nem mozgás miatt van, én nem szeretnék vérnyomáscsökkentőt szedni életem végéig, biztos van valami megoldás hogy normalizálódjak..ami még durva, hogy hallom a pulzusomat a fülembe minden nap, minden percében, másodpercében..
normális válaszokat kérek, ha ez lehetséges :) köszönöm szépen előre is az építő válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!